Delete!

Több mint 4000 bejegyzést távolított el a Twitter

A Twitter is alkalmaz a jogsértő linkek közzétételére vonatkozó eltávolítási eljárást: az elmúlt évben több mint 4400 jogtulajdonosi panaszt kezeltek az üzemeltetők.

2012.02.08 16:04ma.hu

A The Hollywood Reporter beszámolója szerint az elmúlt évben összesen 4410 olyan panasz érkezett a Twitterhez, amelyben a jogtulajdonos jogsértő bejegyzések eltávolítását kérte a mikroblog üzemeltetőitől. Az eltávolítandó bejegyzések rendszerint illegális letöltési lehetőségre, kalóztartalmakra mutattak - írta a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület hírlevele.

A Twitter adatbázisa szerint az eltávolítási kérelmek harmada ugyanattól a relatív kis kapacitású stúdiótól érkezett. A Magnolia Pictures mintegy 1400 alkalommal kérte egyes bejegyzések elérhetetlenné tételét. Az olyan nagyobb kiadók, mint az Universal vagy a Sony Music lényegesen kisebb aránnyal fordultak panasszal a Twitterhez. Előbbi mintegy 650, utóbbi 270 eltávolítási kérelmet küldött.

A hírportál által megszólaltatott szakértő szerint a Twitter mostanában kezd egyre jelentősebb szerepet kapni az illegális tartalom megosztásában. Részben ennek, részben a mikroblog egyelőre nehézkes és lassú eltávolítási mechanizmusának köszönhető a fenti aránytalanság.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.