Nagy dobás

12 223 üzenetet pörgetett a Super Bowl a Twitterre

Rekordszámú, másodpercenként 12 223 üzenet érkezett a Twitter közösségi portálra a profi amerikaifutball-liga (NFL) bajnoki címéért vívott meccs, a Super Bowl végére: sportesemény kapcsán még soha nem özönlött több üzenet a népszerű platformra.

2012.02.06 19:08MTI

A New York Giants és a New England Patriots közötti és az előbbi csapat győzelmével zárult összecsapás szünetében - amikor Madonna lépett fel - a Twitter még "csak" 10 245 üzenetet számlált másodpercenként.

A korábbi sportrekord 7196 üzenet volt, ezt tavaly júliusban állították fel az oldal felhasználói a női labdarúgó világbajnokság döntője során. Azt a mérkőzést az Egyesült Államok és Japán válogatottja vívta egymással Németországban.

A Twitteren 25 088 a másodpercenkénti bejegyzések számát taglaló abszolút rekord, ezt Hajao Mijadzaki filmjének, a Laputa - Az égi palota című alkotásnak a szigetországi vetítése kapcsán jegyezték fel decemberben. Más "jeles események" is megrengették a mikroblogos honlapot, Beyoncé kislányának születése például másodpercenként több mint 9 ezer bejegyzést váltott ki.

A Twitter összesen mintegy százmillió tagja tavaly 60 milliárdnál is több üzenetet küldött a honlapra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.