Elő sem kell venni a készüléket

Okostelefon-alkalmazás könnyíti meg a vásárlást

Vásárlást könnyítő okostelefon-alkalmazást fejlesztettek ki: a felhasználó a nevének bemondásával tud fizetni az árukért, illetve szolgáltatásokért, anélkül, hogy elő kellene vennie a készülékét.

2011.11.14 19:48MTI

A Card Case elnevezésű alkalmazás automatikusan megnyit egy ablakot a készüléken, ha a felhasználó a szolgáltatáshoz kapcsolódó üzletek egyikének százméteres körzetébe ér. Az alkalmazás értesíti az eladót a vásárló érkezésről - nevének, valamint fényképének megjelenítésével együtt - és lehetővé teszi számára, hogy levonja annak hitelkártyájáról a választott termék, illetve szolgáltatás árát. Az ablak a funkció élesítéséig, illetve a tranzakció jóváhagyásáig nyitva marad.
   
"Anélkül fizethet az ember, hogy a pénztárcájáért, vagy akár a telefonjáért kellene nyúlnia" - mondta Megan Quinn, a fejlesztő Square cég gyártási igazgatója. Mint hozzátette: "Semmilyen új, vagy szokatlan fogyasztói magatartásra sincsen szükség: nem kell hadonászni a telefonnal, vagy előre feltölteni a pénzt valahova".
   
A vállalat reményei szerint az új alkalmazás hozzásegíti ahhoz a vásárlókat, hogy egy számukra teljesen idegen boltban is otthon érezzék magukat. "Kiiktattuk a fizetés technikai részleteit és visszahoztuk az eladó és a vásárló közötti kapcsolatteremtés és beszélgetés lehetőségét" - mondta Quinn, hozzátéve, hogy a vásárlók szívesebben mennek vissza olyan helyekre, ahol jól érezték magukat.
   
Nyolc hét alatt több mint húszezer kiskereskedés - kávézó, pékség, fodrászat - iratkozott fel a szolgáltatásra az Egyesült Államokban. A Square mellett más vállalatok is előrukkoltak már olyan alkalmazással, amelyek révén a felhasználók a mobiljukat használhatják pénzügyi azonosításra. Ezek a fejlesztések azonban mind NFC-technológiára épülnek, amely a készülékekbe épített kártya révén küldi el a szükséges fizetési adatokat, amikor a telefont az eladó leolvasója elé helyezik.
   
Az NFC-kártyák jelenleg nem tartoznak az okostelefonok alaptartozékai közé. A technológiát alkalmazó készülékek pedig nem nagyon elterjedtek a kiskereskedők körben. Az iOS- és Android-okostelefonokra kompatibilis Card Case-alkalmazás egyelőre csak az Egyesült Államokban elérhető, de a vállalat azt tervezi, hogy jövőre a nemzetközi piacon is megjelenik a fejlesztéssel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.