A világ 222 országából 440 jelölt

Kihirdették a világ 7 természeti csodáját

2011. 11. 11-én 11 óra 11 perc 11 másodperckor zárult a világ 7 természeti csodáját kereső internetes szavazás.

2011.11.11 23:08MTI

Az adatok első összesítése után a világ 7 természeti csodája az amazóniai esőerdő, a vietnámi Ha Long-öböl, a dél-amerikai Iguazú-vízesés, a koreai Dzsedzsu-sziget, az indonéziai Komodo Nemzeti Park, a fülöp-szigeteki Puerto Princesa földalatti folyó és a dél-afrikai Tábla-hegy lett.

Az új világcsodákat választó internetes mozgalmat Bernard Weber svájci üzletember indította el 2007-ben, amikor kezdeményezte a modern világ hét csodájának megválasztását. Az ötletnek akkora sikere lett, hogy alig ért véget a verseny, már elindult az új verseny, ezúttal a természet alkotta csodák között.

A szavazás hét kategóriában zajlott a natural7wonders.com című internetes portálon. A kategóriák: tájak és jégalakzatok; szigetek; hegyek és vulkánok; barlangok, sziklaalakzatok és völgyek; erdők, nemzeti parkok és természetvédelmi területek; tavak, folyók és vízesések; valamint tengeri tájak voltak.

A világ 222 országából 440 jelöltet neveztek be a természeti csodák versenyébe, ezek közül egy szakértői bizottság döntése nyomán 2009. július 21-e után 28 maradt a listán. Ezekre a jelöltekre több mint két éven át lehetett a fenti honlapon szavazatot leadni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.