Hetvenedszer nyerte el a Vírus Bulletin 100% díjat

Világrekorder az ESET NOD32

Továbbra is kategóriájának legjobbjaként minősítette a Virus Bulletin, a nemzetközi tekintélyű brit független IT biztonsági médium az ESET NOD32 vírusirtót, amikor hetvenedszer is odaítélte neki a VB100 díjat.

2011.11.11 11:21ma.hu

Ezzel az újabb elismeréssel az ESET NOD 32-es vírusírtója tartja a VB100 díjak világrekordját valamennyi vizsgált informatikai biztonsági megoldás között.

A Virus Bulletin legfrissebb hivatalos értékelése a következő jelzőkkel jellemezte az ESET NOD 32 Antivirus 4 kezelőfelületét: „vonzó“, „letisztult“, „felhasználóbarát“, a vírusirtó működését pedig „zökkenőmentesnek“, „stabilnak“ ítélték a teljes teszt során.

„Nagyon büszkék vagyunk, hogy az ESET NOD 32 antivírus technológiája érte el egymás után a legtöbbször a Virus Bulletin VB 100 díját az antivírus megoldások mezőnyében. Köszönhetjük ezt tehetséges fejlesztő és kutató csapatunknak, akiknek sikerült elérniük, hogy az ESET NOD32 soha nem mulasztott el egyetlen vadon élő vírust vagy számítógépes kártevőt sem a Virus Bulletin tesztek 1998-as indulása óta“ – mondta az ESET biztonságtechnológiai elemzője, Jan Vrabec.

Az ESET szeptemberben jelentette be vezető IT biztonsági megoldásainak ötödik generációját, az ESET Smart Security 5 és az ESET NOD32 Antivirus 5 rendszereket.

Az ESET-ről

Az 1992-ben Szlovákiában, Pozsonyban alapított ESET a biztonságtechnikai szoftvermegoldások globális szállítója, mely a legmodernebb vírusvédelmet kínálja ügyfeleinek. Az ESET díjnyertes antivírus szoftverrendszere, a NOD32 maximális hálózati teljesítményt, kiváló heurisztikus keresést, valamint ingyenes, világszerte elérhető támogatást nyújt. A NOD32 könnyen kezelhető, magas rendelkezésre állással és produktivitással rendelkező szoftver, mely gyorsan megtérülő befektetést jelent a vállalatok és az egyéni felhasználók számára.

A NOD32 több Virus Bulletin 100% díjat tudhat magáénak, mint bármely más, a piacon jelen lévő hasonló szoftver, mivel téves riasztások nélkül képes detektálni az összes ismert, vadon élő vírust. Az ESET olyan nagyvállalatokkal dolgozik együtt, mint a Canon, a Dell vagy a Microsoft, s ennek köszönhetően több alkalommal is szerepelt a Deloitte's Technology Fast 500 listájában, mely a kiemelkedően gyorsan növekvő és nagy fejlődési potenciállal rendelkező cégeket tartalmazza. Az ESET 1998-ban irodát nyitott a kaliforniai San Diegóban, ezen kívül a cég az Egyesült Királyságban és Csehországban is rendelkezik leányvállalattal.

A Sicontact Kft.-ről

A Sicontact Kft. hazánk egyik legdinamikusabban fejlődő szoftverdisztribútora. A 2003 márciusában alakult vállalat 2003 szeptemberében kezdte meg az ESET vezető vírusirtó termékének, a NOD32-nek forgalmazását. Mára a szoftver a magyarországi antivírus piac meghatározó szereplőjévé vált, a Sicontact Kft. pedig, miután 2005 júniusában elnyerte a Legdinamikusabban Fejlődő NOD32 disztribútor címet, évről évre fenntartja növekedését.

A cég 2007-ben megszerezte az ESET ausztriai képviseletének jogát, így már két országban tevékenykedik. A Sicontact ügyvezetőjét, Csiszér Bélát még abban az évben az Év Fiatal Informatikai Vállalkozójának választotta az Informatikai Vállalkozások Szövetsége, a szakember 2008-ban pedig bekerült az ESET 8 tagú Nemzetközi Tanácsadói Testületébe, mely jelzi, hogy véleményére ezen a szinten is odafigyelnek. A cég az elmúlt években emellett dinamikusan növelte bevételét, mely 2007-ben elérte az egymilliárd forintot, 2008-ban pedig meghaladta a másfél milliárdot. Az általa forgalmazott NOD32 vírusirtó a lakossági piacon 40% körüli részesedéssel piacvezető (Forrás: NRC Piackutató, 2009). A cég 2008-ban, 2009-ben és 2010-ben és 2011-ben is elnyerte a Business Superbrands díjat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.