Egy jó magánpróba Robert Duvallal?

Már Brad Pittre is lehet licitálni az eBayen

Hírességek által felajánlott tételekre, köztük egy Brad Pittel való találkozásra és egy Robert Duvallal közös magánpróbára lehet licitálni az eBay aukciósportál jótékonysági árverésein.

2011.11.08 14:15MTI

Az online aukciókkal foglalkozó oldal a fiatal énekes, Justin Bieber egyetlen hajtincsének hihetetlenül sikeres idei aukcióján felbuzdulva vágott bele a jótékonysági kezdeményezésbe.

Az MTV idei európai zenei díjátadó gáláján is taroló Bieber hajfürtjéért 40 688 dollárt (kilencmillió forint) fizettek az aukción, és a teljes összeg egy állatmentő szervezethez került. Az utóbbi időben egyre gyakrabban bukkannak fel a portálon a hírességek hasonló emléktárgyai, amelyek mindig jelentős összegekért cserélnek gazdát.

Az eBay ezért elindította az eBay.com/Celebrity oldalt, ahol kizárólag az ilyen típusú tárgyak kerülnek árverésre.

Első körben Brad Pitt, Katy Perry, Sienna Miller, Cher, Jeff Bridges és Hayden Panettiere által felajánlott tételekre licitálhatnak az érdeklődők. A befolyt összegek pedig a hírességek által felkarolt jótékonysági szervezetekhez fognak kerülni. A Brad Pittel való találkozásért fizetett összeget a Make it Right nevű szervezet kapja, amely a Katrina hurrikán pusztítását követő házépítési munkálatokat segíti. A Robert Duvallal közös magánpróba "leütési ára" a színész gyermekalapítványának bevételeit fogja gyarapítani. Katy Perry vörös színű flitteres ruhájának megvásárlásával pedig az amerikai Vöröskereszt munkáját támogathatják a licitálók. Richelle Parham, az eBay észak-amerikai részlegének vezető értékesítési munkatársa szerint a portál jótékonysági szolgáltatása, a Giving Works, idén több mint 51 millió dollárt (11,4 milliárd forint), összességében pedig 278 millió dollárt (62 milliárd forint) gyűjtött már az általa támogatott jótékonysági szervezetek számára.

Annak ellenére, hogy a portál egyetlen centet sem tesz el a befolyt összegekből, mégis megéri a kezdeményezés, hiszen a jótékonysági aukciók révén hatalmasra duzzad a forgalma.

A Bieber-aukció nyomán például 36 százalékkal növekedtek az énekeshez kapcsolódó tételek eladásai. A hírességek saját oldalt is kapnak a portálon, ahol a pártfogásukba vett jótékonysági szervezetek mutatkozhatnak be.

A "vásárolj, mint egy sztár" funkció pedig a kedvenceik kedvenceihez - Katy Perry esetében például a macskaformájú só- és borstartókhoz - irányítja a felhasználókat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.