"Óriási lopásnak" tartotta

Steve Jobs el akarta pusztítani az Androidot

Steve Jobs el akarta pusztítani az Androidot: kész volt az Apple minden pénzét abba ölni, és utolsó leheletéig küzdeni a céljáért. A Google mobil operációs rendszere elleni elszánt haragjáról életrajzában olvashatunk, amely hétfőn jelenik meg az Egyesült Államokban.

2011.10.21 14:47MTI

Az életrajzhoz interjúkat készítő Walter Isaacsonnak az Apple-vezér hangsúlyozta, hogy az Androidot az Apple mobil operációs rendszeréről, az iOS-ról másolták, és leszögezte, ez nem más, mint "óriási lopás".
   
"El fogom pusztítani az Androidot, mert ez egy lopott termék. Termonukleáris háborút akarok vívni ellene" - mondta Jobs. Az a idézet és kötet további több részlete úgy került nyilvánosságra, hogy az AP amerikai hírügynökség a megjelenés előtt hozzájutott az életrajz egy példányához.
   
Jobs azt is kijelentette: "Ha kell, utolsó haldokló leheletemet és az Apple bankban lévő 40 milliárd dollárjának minden pennyjét arra számom, hogy ezt a jogtalanságot jóvátegyem."
   
Az Apple még Jobs életében meg is kezdte háborúját az Android ellen, és egy sor mobilgyártót citált bíróság elé, amelyek táblagépeikben és okostelefonjaikban az Androidot alkalmazták.
   
Az életrajz a technológiai látnok életét gyermekkorától a hasnyálmirigyrákkal folytatott hosszú harcáig elkíséri. Walter Isaacson könyve a tragikus küzdelem olyan részleteibe is beavatja az olvasót, mint hogy a zseniális számítógépguru kilenc hónapig halogatta életmentő műtétjét, és alternatív gyógymódokkal próbált felülkerekedni a betegségen.
   
A kötet szerint Jobs, aki nevelőszülőknél nőtt fel a Szilícium-völgyben, a nyolcvanas években tudtán kívül többször is találkozott igazi apjával. A férfinek ugyanis étterme volt a környéken. Bár később véletlenül kiderült, hogy ki a biológiai apja, sohasem lépett kapcsolatba vele.
   
A templomba járással 13 évesen hagyott fel, amikor meglátta az éhező gyermekek fotóját a Life Magazin címlapján. Később évekig tanulmányozta a zen buddhizmust, és spirituális útmutatást keresve beutazta egész Indiát.
   
Jobs az interjúkban azt is felidézte Isaacsonnak, hogyan született az Apple márkanév. Mint mesélte gyümölcsdiétái egyike során épp egy almáskertből tért vissza, amikor felötlött benne, hogy ez a név mennyire alkalmas lenne, hiszen "mulatságos, találó és nem megfélemlítő".
   
Steve Jobs október 5-én hunyt el hasnyálmirigyrákban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.