Térhatás, szemüveg nélkül

Óriási 3D-s televízió a Toshibától

Nappalinkban nyomul a japán gyártó; több tévémodellt is bejelentett az elmúlt napokban.

2011.10.01 18:00Szilágyi Szabolcs - ma.hu

A Toshiba Europe bejelentette a világ első nagyképernyős, szemüveg nélkül használható 3D televízióját. A 139 centiméteres (55 hüvelykes) képátlójú 55ZL2 előtt ülve a 3D élmény átéléséhez nincs szükség szemüvegre. Az készülék a világ első olyan, otthoni felhasználóknak szánt televíziója, amelyet Quad Full HD képernyővel láttak el. Ennek köszönhetően egyszerre több néző számára is élvezhető 3D televíziós élményt nyújt, és négyszeres (Quad) Full HD felbontásban jeleníti meg a 2D tartalmakat. Ennek eléréséhez lentikuláris lencsék sorozatát használták fel. Ez az első alkalom, hogy ezek a lencsék megjelennek egy piaci bevezetésre kész, nagyképernyős eszközben.

Emellett két új, szintén 3D-s (aktív záras szemüveget igénylő) tévékészülék-családot is bemutatott a japán gyártó. Az RL838 és a TL838 / 868 sorozatszámú, kedvező áron elérhető eszközök a televíziós üzletág fő tendenciáihoz alkalmazkodnak, beleértve az otthoni hálózatok integrációját, a webes hozzáférést és 3D megjelenítést. Az úgynevezett okostévé (SMART-TV) funkció weben keresztüli multimédiás tartalmakhoz való hozzáférést tesz lehetővé. Ennek használatához szükséges valamennyi eszközt, csatolófelületek széles választékát - például USB, HDMI és LAN -, továbbá vezeték nélküli kapcsolatot biztosító WLAN USB eszköz csatlakoztathatóságát is biztosítja a Toshiba. A hibrid szolgáltatások kiegészítéseként az RL838 valamint a TL838 / 868 modellek értéknövelt szolgáltatásokhoz és különféle tartalmakhoz biztosítanak egyszerű hozzáférést a Toshiba Places portálon keresztül.
 
Bemutatkozott két további új tévékészülék-család is, amelyek tagjai a Toshiba nagy teljesítményű CEVO-ENGINE technológiáját alkalmazzák. A többprocesszoros platformmal működő WL863 és YL863 készülékek kiváló képminőséget és 3D-s látványt nyújtanak. Emellett SMART-TV funkciókat biztosítanak, például online hozzáférést kínálnak egyes értéknövelt szolgáltatásokhoz, illetve lehetővé teszik a közvetített programok felvételét egy külső merevlemezre (USB kapcsolaton keresztül). A Toshiba a dán Jacob Jensen Design céggel szorosan együttműködve alkotta meg azt a stílust, amelyet a finoman megmunkált felületek, valamint az első osztályú alapanyagok, például a homokfúvott alumínium használata jellemez.
 
A képet teljessé teszi, hogy bemutatkoztak a Toshiba legújabb Full HD Blu-ray lejátszói. A BDX1250KE és a BDX2250KE készülékek magas video- és hangminőséget biztosítanak, beleértve a DVD-tartalmak nagyítását (felskálázását) 1080p felbontásúra. A BDX2250KE ezen felül hozzáférést nyújt a YouTube Leanback videó webszolgáltatáshoz, valamint a Picasa fényképmegosztó platformhoz.
 
A Toshiba beszámolt Toshiba Places tartalomkínálatának és szolgáltatásainak kibővítéséről is. Ennek során megjelenik az e-könyvek megvásárlását lehetővé tevő Book Places megoldás, a megvásárolt tartalmak egyszerű kezelését szolgáló My Places lehetősége, ráadásul további partnerekkel egészültek ki a már meglévő Places szolgáltatások.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.