Keveset fogyaszt, sokat tud

Internetező LCD tévék

Az Internet végleg beköltözik a nappaliba - már laptop sem kell, ha csatlakozni akarunk a Világhálóra.

2011.08.03 11:34ma.hu

A Sharp új készülékei integrált médialejátszóval érkeznek, így a felhasználók televíziójukon USB- vagy DLNA-csatlakozással megnézhetik/meghallgathatják saját fotóikat, videóikat és zenéiket is. Az internethozzáférés szintén egyetlen gombnyomással elérhető. Az Aquos NET+ használója mintegy 70 különböző widgetet használhat, például a video-on-demand platformot képviselő Viewstert. Így a reklámok alatt a felhasználó bármikor megnézheti az e-mailjeit vagy kedvenc honlapjait, még ha laptopja vagy asztali számítógépe nincs is a közelben. Az elektronikus programkalauz (EPG) segítségével az aktuális adások listája és a következő hét nap műsora is bármikor, egyetlen gombnyomással elérhető.

„Integrált médialejátszónknak köszönhetően többé nem lehetetlen, hogy USB-kábelen a külső merevlemezről nézzünk sorozatokat, majd fellapozzuk a tavaly nyári fotóalbumot vagy meghallgassuk épp aktuális kedvenc zeneszámunkat” – részletezte Thies Radeloff, a Sharp Electronics Németország/Ausztria szórakoztató elektronikai termékmenedzsere.
 
Az új, 630/632-es sorozatba tartozó Aquos televíziók Full HD X-Gen LCD-panellal vannak felszerelve. 100 Hz-es technológiát és LED-es háttérvilágítást alkalmaznak, utóbbi révén alacsony energiafogyasztással rendelkeznek. Ennek köszönhetően a 630/632-es sorozat tagjai megfelelnek az A+ energiatakarékossági osztály szigorú előírásainak. Emellett számos csatlakozási lehetőségükkel tűnnek ki a mezőnyből, melyek közt SCART, HDMI, CI+ kártyaolvasó és USB-csatlakozó is megtalálható. Az LE630-as sorozat két integrált HD-tunert tartalmaz (DVB-T és DVB-C), míg az LE632-est egy DVB-S2-tunerrel is ellátták, amivel műholdas, kábel- és antennajelek vételére is alkalmas. E technológiának köszönhetően nincs szükség többé minden jeltípus vételéhez külön set-top boxra.
 
Az LC-LE630E és LC-LE632E sorozat televíziói 32, 40 és 46 hüvelykes (80, 102 és 117 cm-es) képernyővel kerülnek a boltokba, 160, 210 és 300 ezer forintos áron.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.