Acer Iconia Tab A100

7 colos tablet a legújabb Android operációs rendszerrel

Megjelent a 7" Acer Iconia Tab A100, mely már Android 3.2 operációs rendszert futtat.

2011.08.08 13:18ma.hu

A 7 colos kijelzőhöz mindössze 410g tömeg párosul, így akár egy kézben tartva, vagy (nagy) zsebbe csúsztatva is magával viheti tulajdonosa. Az Iconia Tab A100 érdekessége, hogy Android 3.2-vel van felszerelve, ami a Google legújabb, kifejezetten táblagépek számára fejlesztett operációs rendszere. Az Android Marketen keresztül többezer alkalmazás érhető el hozzá, így bővíthető a készülék tudása. Emellett immár támogatja a Micro SD kártyák használatát is.

Kétmagos Nvidia Tegra 2 processzorral rendelkezik, így nem okoz problémát az 1024x600 pixeles felbontású képek megmozdítása, legyen szó filmekről, könyvekről vagy webezésről (Flash 10.3 támogatással). Sőt, az Acer ígérete szerint még 3D-s játékok futtatására is alkalmas lehet a kis készülék, amellett, hogy a képernyőjén látható tartalmakat akár nagyképernyős TV készüléken is meg lehet jeleníteni. A filmeket akár full HD-s minőségben, köszönhetően a 1080p videó lejátszási készségnek és a HDMI kimeneti csatlakozónak. A hangokról pedig a Dolby Mobile technológia gondoskodik.
 
Az Iconia Tab A100 egy 5 megapixeles, autofókuszos hátsó kamerával van felszerelve, mellyel 720p videók is készíthetők, illetve feltölthetők közösségi hálózatokba. A 2 megapixeles elülső kamera videotelefonáláshoz használható.
 
A nap megszervezése pofonegyszerű az Iconia Tab A100 segítségével. A felhasználó teendőit egy helyre rendezi: az Acer Day Plannerbe, így a kis készülék tulajdonosa bármikor gyorsan áttekintheti, hogy mi következik napirendjében, elolvashatja leveleit, a legújabb híreket vagy akár az aktuális időjárást.
 
Az Acer Iconia Tab A100 kék fedéllel jelenik meg, októbertől kezdve meggypiros színben is kapható lesz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.