Megújul a Dell XT

Infók a Dell Latitude XT2 tablet PC-jéről

Rövidesen megjelenik a Dell XT tablet gépének utódja. A hardvergyártó most ezen új készülék specifikációt illetően hozott nyilvánosságra néminemű információt.

2009.01.27 13:11koac, ma.hu

Az egyik legfőbb változás az elődhöz képest, hogy az új készülékben immáron integrált Intel GMA X4500 videó vezérlőt találunk, szemben a korábbi modell ATI-s megoldásával. További újdonság az 1.8 hüvelykes SATA merevlemez megjelenése is. Az Expresskártya slot mostantól 34 milliméteres kártyákat lesz képes befogadni a hagyományos, 54 millisek helyett. Az XT2-be akár 5 gigabájt RAM is kerülhet majd, míg az elődben a 3 giga volt a plafon.

Az ultra alacsony feszültséget igénylő, ezzel alacsony fogyasztású Core 2 Duo procik továbbra is maradnak a kínálatban, mint ahogy a készülék kijelzője sem változik, továbbra is egy 12.1 hüvelykes LED háttérvilágítással ellátott LCD-vel lesz dolgunk, melynek felbontása 1280x800 pixel.

A gép súlya mindössze 2.2 font (vagyis 1 kilogramm), amely1.4 fonttal kevesebb, mint amit az előző modellnél tapasztaltunk. Ezen súlycsökkenés minden bizonnyal arra utal, hogy a standard 4-cellás vagy az opcionális 6-cellás akksi helyett itt valami mást kapunk majd.

A gépben található 3 darab USB port közül az egyik rendelkezik a PowerShare funkcióval, vagyis ezen portot használva akkor is tölthetjük elektronikus eszközeinket, ha a PC esetleg nincs bekapcsolt állapotban. Az egyetlen dolog, ami hiányzik az előző típushoz képest, az a programozható e-mail gomb.

Habár nagyon sokat megtudhattunk a Latitude XT2-ről, a Dell a gép konkrét árát, és megjelenési idejét mindezidáig nem hozta nyilvánosságra.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.