Macbook Touch

Szeptemberig elkészülhet a tablet Macintosh

Meg nem erősített értesülések szerint az Apple még ebben az évben piacra dob egy tablet pc-t, ami a zeneeladásokat is fellendíti majd.

2009.07.27 18:12ictpress

A Financial Times a cég terveit jól ismerő forrásokra hivatkozva azt írta, hogy az Apple szeptemberben egy tablet pc-t fog piacra dobni, és a wi-fi képes, elektronikus könyvek megjelenítésére és zenehallgatásra is alkalmas készülék, az Amazon Kindle vetélytársa lehet. A lap szerint a cég a legnagyobb kiadókkal tárgyal egy interaktív albumborító formátum bevezetésén az iTunes-ról letöltött dalokhoz, amit az új számítógéppel együtt mutatnának be.

"Szeretnék visszahozni a cd eladások fénykorát, azt az időt, amikor az emberek az albumok borítóját nézegették a barátaikkal, miközben zenét hallgattak"- nyilatkozta egy, az Apple, az EMI, a Sony és a Warner közötti tárgyalásokat jól ismerő vezető a lapnak. Bár sok elemző szerint egy érintőképernyős tablet Macintosh olyan változásokat okozna a személyi számítógépek piacát, mint az iPod piacra dobása a zeneiparban, az angol gazdasági napilap hírét a legtöbb szakértő kacsának tartja.

"A múlt héten arról lehetett olvasni, hogy az Apple keményen dolgozik azon, hogy a következő év elejére elkészüljön egy tablet számítógéppel. Vajon mennyire valószínű, hogy néhány hónapon belül bemutatják az eszközt?"- írta MGSieger a TechCrunch informatikai blogon. Tavaly Peter Oppenheimer az Apple pénzügyi igazgatója azt mondta, hogy egy olyan terméken és technológiai megoldásokon dolgoznak, amivel mások nem tudnak majd versenyezni.

Sok újságíró szerint az Apple vezető egy, az iPhone és az iPod Touch sok képességét egyesítő nagyméretű eszköz fejlesztésére utalt, a kijelentésével. Az amerikai cég nem kommentálta a Financial Times értesüléseit.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.