A Guggenheim megnyitotta kapuit

Múzeumi séta iPhone-alkalmazással

Alig három euróért megvásárolható iPhone-alkalmazással jelentkezett a bilbaói Guggenheim, amely a spanyol múzeumok között elsőként kínál dinamikus tartalmakat kiállítási tárgyairól mobilkészülékekre.

2011.07.29 15:35MTI

A szolgáltatás keretében több mint háromszáz kép és videó jut el a felhasználókhoz - idézte az ABC című spanyol lap Juan Ignacio Vidarte múzeumigazgatót.

Az alkalmazás "nagyon fontos", mert lehetővé teszi az intézmény számára, hogy közelebb kerüljön a közönséghez, amelynek kétharmada Spanyolországon kívülről érkezik.
   
A Guggenheim fejlesztésében közreműködő TF Editores rámutatott, nincs még egy olyan múzeum "se kicsi, se nagy", amely a tartalomra és a funkcionalitásra is ekkora hangsúlyt fektetett volna, az alkalmazás óriási információmennyiséget kínál.
   
A szolgáltatás a spanyol mellett angol és francia nyelven is elérhető, a felhasználók interaktív utakon bejárhatják a múzeumot, felfedezhetik történetét, értesülhetnek a kiállításokról, megismerhetik az alkotásokat.
   
A Guggenheim hamarosan Android operációs rendszert használó okostelefonokra és iPadre is elkészíti az alkalmazást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.