Kunming - out

Öt hamis Apple-boltot buktatott le Kínában egy blogger

Egy amerikai blogger feljegyzése nyomán öt hamis Apple-boltra bukkantak a kínai hatóságok az ország délnyugati részén fekvő Kunming városban.

2011.07.25 10:41MTI

A helyi önkormányzat honlapja hétfőn számolt be arról, hogy az öt bolt közül kettő kereskedését felfüggesztették amíg vizsgálat folyik ellenük, ám három üzlettel nem tudnak mihez kezdeni, mert bár az Apple logói és jelei valóban láthatók a boltban, de hamisított Apple-termékeket nem találtak.

A hamis Apple-boltokra egy Kunmingben élő amerikai nő hívta fel a figyelmet, aki fényképeket készített három olyan üzletben, amelyeket hivatalos Apple-kereskedésnek álcáztak.

A fotókat feltette a blogjára. Mint írta: az üzletek megtévesztésig hasonlítanak az igazi Apple-üzletekhez: a berendezésüktől az eladók jellegzetes kék pólójáig mindenben.

A szerdán megjelent internetes beszámoló nyomán a kunmingi Kereskedelmi és Ipari Hivatal több mint háromszáz elektronikai szaküzletet ellenőrzött a városban, és öt ál-Apple-kereskedést találtak.

Az iPhone-okat és más kurrens termékeket gyártó Apple négy hivatalos boltot nyitott Kínában, kettőt Pekingben, kettőt pedig Sanghajban, emellett számos hivatalos viszonteladó is forgalmazza termékeit az országban. A boltok elleni vizsgálat a kínai kormány kalózellenes erőfeszítéseit jelzi, amelyekben az utóbbi évek során lassú előrehaladás tapasztalható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.