Időjárás-jelentés

Nyugat felől ismét csapadék érkezik

A Tiszántúlra előreláthatólag csak péntek reggel ér a felhőzet és ott már jelentős csapadék sem várható belőle.

2016.08.18 06:53ma.hu

Csütörtökön előreláthatólag folytatódik a változékony idő. Ezúttal a hajnali párásság, ködfoltok eloszlását követően, napközben már sok napsütéssel, gyenge légmozgással, kellemes hőmérséklettel számolhatunk az eumet.hu előrejelzése szerint. Északkeleten lesz kissé hűvösebb.

Az esti óráktól azonban, nyugat felől ismét csapadék érkezik. Este a Dunántúlon, éjjel a Tiszától nyugatra várhatóak esők, illetve zivatargócok. A Tiszántúlra előreláthatólag csak péntek reggel ér a felhőzet és ott már jelentős csapadék sem várható belőle.

Csütörtökön napközben túlnyomórészt biztonságos körülmények várják az autósokat, majd estétől kell ismét vizes, sáros útszakaszokra számítani.

Péntek délelőtt még országszerte zömében borongós időre, az ország nyugati kétharmadán ismétlődő záporok, csapadékgócok kialakulására van kilátás. Délután szakadozó felhőzet, megszűnő záporok és egyre több napsütés a legvalószínűbb.

Az ünnepi hétvégén 30 fok feletti hőmérsékletre és változóan napos időre számíthatunk időnkénti mérsékelt felhősödésekkel, de csapadék nélkül. Vasárnap este, éjjel előreláthatólag hidegfront érkezik északnyugat felől. Erősödő északi széllel, hidegebb levegő áramlik hazánkba és jelentősen megnő a viharos csapadékgócok kialakulásának valószínűsége. A Tiszántúlt még nem érinti a változás.

Hétfőn a keleti térséget is eléri a front zivatarokkal, esőkkel. Miközben nyugaton várhatóan már felszakadozik a felhőzet, keleten még viharos idő valószínű. Erős és hűvös északnyugati szél fúj.

Keddtől nyugodtabb, melegedő időre van kilátás. Augusztus utolsó hete - most - kánikulát ígér.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.