Időjárás-jelentés

Elég változékony ez a nyári idő

Egy többnyire napos, nyugodt délelőttöt követően, a délután folyamán ismét erősebb felhősödésekkel, majd elszórtan előforduló csapadékkal is számolni kell.

2016.08.16 07:12ma.hu

Kedden reggel a déli országrészben is felszakadozik a felhőzet. Egy többnyire napos, nyugodt délelőttöt követően, a délután folyamán ismét erősebb felhősödésekkel, majd elszórtan előforduló csapadékkal is számolni kell. Este a Dunántúl nyugati és déli területein, majd éjjel a középső és északi országrészben van nagyobb esélye csapadéknak - arja előrejezlésében az eumet.hu. Egy-egy viharos, akár jéggel is kísért zivatargóc is előfordul!

Szerdán, az északi országrészben átmenetileg visszaesik a hőmérséklet. Az éjjel érkezett felhőzet és csapadékmező áthalad az ország felett a nap folyamán. Országszerte számolni lehet erősebb felhősödéssel és időszakos csapadékkal. Zivatarnak a kora reggeli, illetve az esti órákban, délen, délnyugaton van elsősorban esélye. Délután, északnyugat felől egyre nagyobb területen süt ki a nap.

KÖZLEKEDÉS METEOROLÓGIA

Kedden a korábbi, illetve az elszórtan újonnan kialakuló esőktől, estétől a zivataroktól vizes, sáros útszakaszokra is számítani kell az autósoknak, bár napközben jellemzően biztonságos körülmények várják őket az utakon.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Csütörtökön előreláthatólag meleg, nyárias idő következik sok napsütéssel, gyenge légmozgással, de elszórtan, újra meg újra kialakuló, helyi záporokkal egyaránt. A déli országrészben várható melegebb idő, míg északkeleten mérsékeltebbnek ígérkezik a felmelegedés és gyakoribbnak a felhősödés.

- Péntekre virradóra továbbra is egy hidegfront érkezése látszik a legvalószínűbbnek kiadós csapadékkal. A nyugati országrészben borongós, esős, hűvös időre van kilátás, míg keleten még kisüt a nap, melegszik az idő, majd délutántól ígérkezik a változás. Viharokra is célszerű készülni majd.

- Az ünnepi hétvégén 30 fok feletti hőmérsékletre és kezdetben szikrázóan napos időre van kilátás. Vasárnap este, éjjel előreláthatólag újabb hidegfront érkezik északnyugat felől. Erősödő északias széllel, hidegebb levegő érkezik, és ismét megnő a csapadékgócok kialakulásának valószínűsége.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.