Idétlen idők

Óriási károkat okozott a vihar Szlovéniában

Mariborban több száz tűzoltó szivattyúzza a vizet a házak pincéiből, és vesz részt a takarításban, a károk felszámolásában.

2016.08.16 12:02MTI

dnevnik

Óriási károkat okozott a vihar Szlovénia keleti részén. A fölcsuszamlások miatt, amelyek megrongálták az utakat, a hatóságok lezárták a szlovén-osztrák határt, a Loibl-hágót - közölte a helyi sajtó kedden.

Az erős széllökésekkel, áradásokkal és földcsuszamlásokkal járó vihar hétfőn késő délután csapott le az ország több területére.

Mariborban több száz tűzoltó szivattyúzza a vizet a házak pincéiből, és vesz részt a takarításban, a károk felszámolásában.

Az ország északi és déli részében jégeső okozott komoly károkat a vetésekben és a házakon.

Celje mellett, Medlogban egy villámcsapás tüzet okozott egy sportrepülőtéren. A tűzoltóknak sikerült megmenteniük az épületeket, de a hangár - amelyben több kisebb sportrepülőgép, sárkányrepülő és egyéb felszerelés is volt - teljesen leégett.

Ideiglenesen több közutat is lezártak a fölcsuszamlások és a kicsavart fák miatt.

Az osztrákoknál sem volt jobb a helyzet - St. Martin

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.