Időjárás-jelentés

Vasárnap este csap le ránk az újabb hidegfront

Szerdán, az északi országrészben átmenetileg visszaesik a hőmérséklet, az ünnepi hétvégén 30 fok feletti hőmérsékletre és vasárnap estig jellemzően napos időre van kilátás. De ami utána jön...

2016.08.17 07:11ma.hu

Szerdán, az északi országrészben átmenetileg visszaesik a hőmérséklet. Az éjjel érkezett felhőzet és csapadékmező áthalad az ország felett, nyugat-kelet irányba a nap folyamán. Országszerte számolni lehet erősebb felhősödéssel és időszakos csapadékkal - áll az emuet.hu előrejelzésében. Zivatarnak a kora reggeli, illetve az esti órákban van elsősorban esélye. Délután, északnyugat felől egyre nagyobb területen süt ki a nap. Mérsékelt, a front mögött élénkebb északias szél fúj.

Szerdán túlnyomórészt biztonságos körülmények várják az autósokat, de a korábbi, illetve az elszórtan újonnan kialakuló esőktől vizes, sáros útszakaszokra is számítani kell.

Csütörtökön előreláthatólag folytatódik a változékony, nyárias idő sok napsütéssel, gyenge légmozgással, de ezen a napon is kialakulnak elszórtan helyi záporok. A hajnali órák hidegek lesznek, majd napközben a délnyugati országrészben várható melegebb idő, de érdekes módon a csapadék valószínűsége is ott nagyobb.

Péntekre virradóan, a nyugati országrészben kiterjedtebb, hevesebb csapadékgócok előfordulására van kilátás, és napközben is elsősorban a Dunától nyugatra várható időszakos felhősödés, elszórtan egy-egy helyi zápor, míg keleten túlnyomórészt napos, meleg idő a legvalószínűbb.

Az ünnepi hétvégén 30 fok feletti hőmérsékletre és vasárnap estig jellemzően napos időre van kilátás csak átmeneti, mérsékelt felhősödésekkel és csapadék nélkül. Vasárnap este, éjjel előreláthatólag hidegfront érkezik északnyugat felől. Erősödő északi széllel, hidegebb levegő áramlik hazánkba és jelentősen megnő a viharos csapadékgócok kialakulásának valószínűsége.

Hétfőn nyugaton várhatóan már felszakadozik a felhőzet, keleten még viharos idő valószínű.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.