Komoly véleménykülönbség van a mackók között

Budapesten hosszú tél lesz, Nyíregyházán rövid

Míg a Fővárosi Állat- és Növénykertben élő Romolus és Tibor kijött a barlangból és meglátta az árnyékát, addig Nyíregyházán Lolka és Volka ki sem dugta a fejét.

2016.02.02 15:17ma.hu
MTI/Kovács Attila

Komoly véleménykülönbség van a magyar medvék között. Míg a Fővárosi Állat- és Növénykertben élő Romolus és Tibor kijött a barlangból és meglátta az árnyékát, addig Nyíregyházán Lolka és Volka ki sem dugta a fejét - írta a Hirado.hu.

Meglátták az árnyékukat a budapesti medvék, így a népi időjóslás szerint hosszú tél várható - legalábbis a fővárosban. Viszont a nyíregyházi állatkertben, ha a két medve elő is bújt volna, a borús idő miatt az árnyékot nem vetettek volna. Ez arra utal, hogy bizony nagyon közel van a tavasz.

MTI/Kovács Attila

Budapesten egyébként több száz óvodás és kisiskolás várta, hogy előcammagjon a két kamcsatkai medve.

A néphit szerint, ha a medve ezen a napon meglátja az árnyékát, vagyis napos idő van, elhúzódó télre kell számítani, ha viszont az idő borult, és nincs árnyéka a medvének, már nem kell sokáig várni a tavaszra.

A hírtől aligha kell valakinek megrettennie. A medveárnyék alapú időjóslás ugyanis még a sok éves átlagokon alapuló hosszú távú előrejelzéseknél is bizonytalanabb.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.