Időjárás

Sokfelé valószínű sűrű köd

A tartós, sűrű köd miatt az észak-nyugati területeket leszámítva az ország nagy részére ismét figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteken.

2016.01.29 20:17MTI
MTI/Varga György

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésük szerint Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas és Veszprém megye kivételével az egész országra figyelmeztetés érvényes.

Mint írták: sokfelé képződik sűrű köd. Ott, ahol a hőmérséklet fagypont alá csökken, ónos szitálás is lehet. Szombaton nappal a köd a legtöbb helyen ritkul vagy megszűnik, a kevésbé szeles területeken, főként az Alföldön és az Északi-középhegység térségében, azonban tartósan korlátozottak lehetnek a látási viszonyok - emelték ki.

Az előrejelzés szerint napközben átmenetileg többfelé csökken a felhőzet, de főleg az Északi-középhegység tágabb környezetében egész nap borongós, néhol ködös idő várható. Estétől az Északi-középhegység térségében kisebb eső is lehet. A Dunántúlon napközben helyenként megerősödhet a szél.

A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 4 és plusz 2 Celsius-fok között alakul, de a Dunántúl magasabban fekvő részein ennél enyhébb lesz az éjszaka. A legmagasabb nappali hőmérséklet a borult, párás helyeken 0 és plusz 5, másutt plusz 6 és 13 fok között valószínű.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.