Időjárás

Felhős, szeles tavaszi hét jön

A hét elején borús, szeles reggelekre számíthatunk, a napot először csütörtökön láthatjuk majd.

2016.01.30 17:24ma.hu
freedigitalphotos.net/Toa55

Vasárnap erősen felhős vagy borult lesz az ég, és összességében többfelé várható eső. Napközben a főváros térségében és az Északi-középhegység területén csak elvétve eshet. Késő este, éjszaka az eső az ország északkeleti negyedén átválthat havas esőre, hóra. Délelőtt még sok felé lehet erős széllökés, de a déli óráktól mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 8 fok között valószínű, a legmagasabb nappali vasárnap 5 és 10 fok között alakul.

Átmenetileg, rövid időszakokra szakadozik fel a felhőzet hétfőn. A reggeli órákban több helyen valószínű eső, északkeleten néhol havas eső, később a csapadék előfordulása és mennyisége is csökken. A nyugati, délnyugati szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 11, a Dunántúlon nyugati, délnyugati részén 11 és 15 fok között alakul.

Kedden is felhős idő valószínű több-kevesebb szűrt napsütéssel, csapadékra azonban már nem kell számítani. A nyugati, délnyugati szél többfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között alakul.

Többnyire erősen felhős lesz az ég a hét közepén. Szerdán elszórtan, főként délen várható eső, zápor. A délnyugati szél néhol megerősödik, majd estétől északnyugatira fordul a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 14 fok között alakul.

Csütörtökön eleinte borult idő várható, majd napközben csökken a felhőzet, egyre nagyobb területen kisüt a nap. Délelőtt elszórtan valószínű eső. Az északnyugati szél megerősödik, egy-egy viharos széllökés is lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 9 fok között alakul.

Átmenetileg megnövekszik, majd csökken a felhőzet pénteken, több-kevesebb napsütés szinte mindenütt lehet. Helyenként gyenge eső kialakulhat. A nyugati, délnyugati szél megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +2, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 10 fok között alakul.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.