Időjárás-előrejelzés

Lehet-e még 35 °C a nyár legvégén?

A kedden érkező gyenge hidegfront mögött szerdától ismét egyre melegebb, száraz levegő érkezik, a hét közepétől felhő is alig lesz az égen...

2015.08.24 06:45ma.hu

A kedden érkező gyenge hidegfront mögött szerdától ismét egyre melegebb, száraz levegő érkezik a Kárpát-medencébe. A hét közepétől felhő is alig lesz az égen, fokozatosan erősödik a nappali felmelegedés, és a hétvégén már 30, 34 fokra számíthatunk. Tehát azért a meteorológiai nyarat lezáró következő kánikulai periódus a korábbiaknál szelídebbnek ígérkezik, 40 fokot megközelítő hőmérséklet nem várható, és az egyre hosszabb éjszakák is felfrissülést hoznak már.

Országos Meteorológiai Szolgálat

A hét közepétől várhatóan anticiklon alakítja időjárásunkat. Délnyugat felől igen meleg levegő érkezik. A valószínűbb forgatókönyv szerint a hét legvégén tetőzhet a hőmérséklet a Kárpát-medencében.

Mindenesetre addig is az ország döntő részén veszélyes időjárási jelenség nem lesz. Hétfőn estétől nyugat felől labilisabb levegő érkezik fölénk, de zivatar kialakulására kicsi az esély.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.