Forog a szélvihar

Kilo letarolja Hawaii-t?

A szakemberek attól tartanak, hogy a Kilo névre hallgató trópusi vihar hurrikánná fokozódik a napokban, és rápörög a Hawaii szigetekre.

2015.08.23 11:39ma.hu
Forrás: RSOE EDIS

Kora pénteken alakult ki a Kilo a Közép-Csendes-óceáni térségben, és a nap nagy részét trópusi vihar kategóriában töltötte. Mindazonáltal, az intenzitására vonatkozó előrejelzések bizonytalanok, így akár komoly veszélyt is jelenthet a mindössze 800 kilométerre található Honolulu térségére.

Jelenleg két forgatókönyv lehetséges a szakemberek szerint:
- ha tovább csendesedik, hétfőre el is tűnhet a képernyőkről
- ha azonban az óceán felszínének hőmérséklete tüzelni kezdi a forgószelet, akkor megerősődik, és a hét közepére akár 3-as fokozatú hurrikánná duzzadva fog őrjöngeni a térségben, és akkor Hawaii nyugati része bizony komoly veszélybe kerül.

Egyelőre nincs más, mint fokozottan megfigyelik Kilot, hogy időben tudjon reagálni a katasztrófavédelem és a hatóságok.

Forrás: RSOE EDIS


Számítógépes előrejelzés

Fotó: screenshot


Műholdas felvétel

NOAA


Így tartolt Iniki 1992-ben

NOAA


NOAA


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.