Szerelem és krimi

A Katrina hurrikánról forgat filmet az Oscar-jelölt Selma rendezője

A filmet a 2005-ös Katrina hurrikán idején játszódó "elsöprő szerelmi történetként és bonyolult krimiként" mutattá be.

2015.01.27 19:33MTI

A Katrina hurrikánról forgat filmet Ava DuVernay, az Oscar-jelölt Martin Luther King-dráma, a Selma rendezőnője.

A produkció forgatókönyvét DuVernay írta, aki a produceri feladatokba is beszáll - közölte hétfőn a filmet felkaroló produkciós cég, a Participant Media.

A Paramount Pictures filmstúdióban 20 millió dollárból forgatott polgárjogi drámában Kinget alakító David Oyelowo már a főszerepről tárgyal és valószínűleg társproducerként is dolgozik majd DuVernay mellett.

A filmet a 2005-ös Katrina hurrikán idején játszódó "elsöprő szerelmi történetként és bonyolult krimiként" mutatta be a produkciós vállalat.

A Participant Médiát 2004-ben az eBay egykori elnöke, a milliárdos Jeff Skoll alapította olyan szórakoztató tartalmak gyártására, amelyek társadalmi változásokra ösztönöznek.

A Katrina hurrikánt eddig nem sok játékfilm dolgozta fel. Spike Lee dokumentumfilmet készített a természeti katasztrófáról When The Levees Broke: A Requiem in Four Acts címmel, amit az HBO sugárzott még 2006-ban.

DuVernay szerint filmjével "bensőséges kapcsolatok összetettségét vizsgálja káosz idején, ugyanakkor magát a káoszt is bemutatja".

A Selmával DuVernay lett az első afroamerikai rendező, akit valaha rendezői Golden Globe-díjra jelöltek. Az amerikai filmakadémia beszavazta a Selmát a legjobb film Oscar-jelöltjei közé, de DuVernay nem kapott a testülettől rendezői Oscar-jelölést.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.