Jön az új film

Tarantino elkezdte a Hateful Eight forgatását

A westernek iránt rajongó rendező John Sturges A hét mesterlövészének címével játszott el, amikor a The Hateful Eight címet adta filmjének. Sturges hatvanas évekbeli klasszikus westernje Kuroszava Akira A hét szamuráj című 1954-es alkotása nyomán készült.

2015.01.24 10:30MTI

Quentin Tarantino elkezdte Hateful Eight című westernje forgatását a coloradói Telluride környékén - számolt be róla pénteken a Variety.com.

A polgárháború után játszódó film főbb szerepeit Channing Tatum, Demian Bichir, Samuel L. Jackson, Kurt Russell, Jennifer Jason Leigh, Walton Goggings, Tim Roth, Michael Madsen és Bruce Dern alakítja.

A produkció Tarantino nyolcadik játékfilmje. A Django elszabadul című előző westernjének globális bevétele 425 millió dollárra rúgott.

A film producerei a rendező régi munkatársai: Richard N. Gladstein, Stacey Sher és Shannon McIntosh. Executive producerként Harvey és Bob Weinstein, valamint G. Mac Brown működnek közre.

A Hateful Eight még idén nyáron a mozikba kerül a tervek szerint.

A produkció mögött elég hányattatatott év áll: Tarantino forgatókönyve kiszivárgott, ezért a rendező sokáig azzal a gondolattal foglalkozott, hogy el sem készíti a filmet. A westernek iránt rajongó rendező John Sturges A hét mesterlövészének címével játszott el, amikor a The Hateful Eight címet adta filmjének. Sturges hatvanas évekbeli klasszikus westernje Kuroszava Akira A hét szamuráj című 1954-es alkotása nyomán készült.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.