Idétlen idők

Lecsapott a Fülöp-szigetekre a Goni

A tájfun időközben északkelet felé elhagyta a Fülöp-szigeteket, és elérve Japán partjait komoly esőzéseket okozott Okinawa szigeténél.

2015.08.24 06:35MTI/ma.hu
Forrás: RSOE EDIS

A tájfun legkevesebb 15 halálos áldozatot követelt, 12 embert pedig még keresnek - jelentették a hatóságok vasárnap. A Goni névre keresztelt tájfunt kísérő heves esőzések következtében sárlavina zúdult le egy hegyi falura a Fülöp-szigetek északi részén, és több bányászt maga alá temetett. Tizenkét embert eltűntként tartanak számon. Noha a keresésben a bányászok munkatársai mellett több mint száz rendőr vesz részt, a hatóságok szerint egyre kevesebb rá az esély, hogy túlélőket találnak. A legalább ezer lakóépületet romba döntő tájfun miatt több mint 32 ezer ember kényszerült otthona elhagyására - közölte a katasztrófavédelmi szolgálat vezetője. Az ország északi részén számos repülőjáratot töröltek.

A tájfun időközben északkelet felé elhagyta a Fülöp-szigeteket, és elérte Japán partjait, komoly espzéseket okozva Okinawa szigeténél. A vihar szele helyenként meghaladja az óránkénti 170 kilométeres sebességet. A Fülöp-szigetek térségén évente átlagosan húsz tájfun söpör végig. Két évvel ezelőtt minden idők legpusztítóbb vihara csapott le a szigetországra, a 2013 novemberi Haiyan tájfunnak 7350 halálos vagy eltűnt áldozata volt, s több mint 4 millió azoknak a száma, akik fedél nélkül maradtak vagy megrongálódott a házuk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.