Időjárási helyzet

Kicsit elkésett a nyár

Északnyugat-Európa fölött többközéppontú ciklonrendszer található. Ennek előoldalán dél felől továbbra is meleg, száraz léghullámok érkeznek fölénk.

2014.10.10 10:28ma.hu

Az előttünk álló hétvégén az átlagosnál több fokkal melegebb, csapadékmentes időre lehet számítani. Dél felől továbbra is enyhe légtömegek áramlanak a Kárpát-medence fölé.

Hőmérsékleti mező (kb. 1500 m-es magasságon) péntek 2 órakor (00 UTC)


Pénteken még csak helyenként, hétvégén azonban az ország északi felén már több helyen párássá válik a levegő, éjszaka foltokban köd képződik, emellett alacsonyszintű rétegfelhőzet is kialakul. Csapadék az ország legnagyobb részén nem lesz, legfeljebb vasárnap lehet egy-egy zápor a nyugati határvidéken, emellett elvétve szitálás is előfordulhat a rétegfelhőzetből.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 8 és 14 fok között valószínű, a derült, szélcsendes helyeken azonban ennél kissé hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 21 és 26 fok között alakul, de a tartósan felhős, párás helyeken ennél kissé hidegebb is lehet.

Számottevő változás a jövő hét első felében sem várható, az időjárási frontok továbbra is elkerülik térségünket.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.