Katasztrófa

Víz és sártenger öntötte el Genovát

Az esőzés miatt egyszerre négy patak lépett ki medréből. Genova utcáin közel kétméteres ár hömpölygött végig teljesen elárasztva az épületek alsóbb szintjeit.

2014.10.10 09:48MTI

Katasztrófa sújtotta területnek nyilvánították az északnyugat-olaszországi Genova városát és környékét, miután a heves esőzések miatt először víz, majd sártenger öntötte el a várost a péntekre virradó éjszaka.

Az esőzés miatt egyszerre négy patak lépett ki medréből. Genova utcáin közel kétméteres ár hömpölygött végig teljesen elárasztva az épületek alsóbb szintjeit. A víz és sár magával sodorta a gépkocsikat is.

Egy 57 éves férfi meghalt: hazafele sietett a zuhogó esőben, amikor a hirtelen érkezett ár utolérte.

Genova polgármestere arra kérte a lakosságot, ne hagyja el otthonát. A városban leállt a közlekedés, zárva tartanak az iskolák.

A genovaiak szerint nem kaptak megfelelő figyelmeztetést a polgári védelemtől a közelgő veszélyről. A hatóságok SMS-üzenetet küldtek a helyiek mobiltelefonjára, de ez csak a hajnali órákban érkezett meg a katasztrófa után.

2011 májusában hasonló ár öntötte el Genovát. Azóta nem sikerült megfelelően megtisztítani és kiszélesíteni a várost övező hegyi patakok medrét.

Genovában pénteken is esik az eső, és az előrejelzések szerint további viharok várhatók.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.