A nemzetközi segélyezést kihasználva

Haiyan tájfun - csalók gyűjtenek adományokat a világhálón

Csalók gyűjtenek adományokat az interneten a Fülöp-szigeteket sújtó tájfun után indult nemzetközi segélyezést kihasználva.

2013.11.18 16:45MTI
MTI

A Symantec kiberbiztonsági szoftverfejlesztő vállalat tájékoztatása szerint a különböző közösségi oldalakon és népszerű portálokon közzétett hivatalos felhívások mellett adománykérő spamek kezdtek el terjedni.

A Symantec példaként be is mutat egy ilyen kéretlen elektronikus levelet, amelynek feladója az egyik hírcsatorna Fülöp-szigeteken tartózkodó munkatársaként mutatkozik be, és egy közismert bankon keresztül kéri a segély folyósítását.

A Symantec fokozott óvatosságra inti az adományozásban részt vevőket. A vállalat közölte: a biztonságos csatornákon keresztül való segélyezés érdekében továbbra is igyekszik kiszűrni az ehhez hasonlatos visszaéléseket.

A délkelet-ázsiai országon november 8-án végigsöprő trópusi szélviharnak a manilai kormány közlése szerint legalább 3976 halálos áldozata van, és mintegy 1600 embert eltűntként tartanak számon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.