Jótékonykodás

6 millió forint gyűlt össze a Haiyan-tájfun áldozatainak megsegítésére

Hét nap alatt 6 millió forint gyűlt össze a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet adományvonalán a Fülöp-szigeteki tájfun áldozatainak megsegítésére.

2013.11.16 17:09MTI

A közlemény ismerteti, hogy a világ legnagyobb egyházi hátterű segélyszervezeteket tömörítő szövetségének (ACT Alliance) kötelékében dolgozó ökumenikus segélyszervezet helyszíni munkatársa szerint az alapvető életszükségletek biztosítása mellett mára az újrakezdés feltételeinek kialakítása a legfontosabb feladat.

Belényi Dániel, aki a délkelet-ázsiai szigetországban a biztonsági koordináció mellett logisztikai feladatok ellátásával is segíti a nemzetközi szövetség munkáját, elmondta, hogy a legfontosabb élelem és ivóvíz mellett most takaróra, vízhatlan ponyvára, sátrakra, ágyneműre, gyógyszerre, szúnyoghálóra, generátorokra, tisztálkodó szerekre, konyhai felszerelésre van szükség a katasztrófaövezetben. A magyar részvétellel zajló segélyprogram támogatja a romok megkezdett eltakarítását is, mégpedig munkáért készpénzt konstrukcióban - ezzel is segítve a károsultakat.

Emlékeztetnek arra, hogy a nemzetközi összefogásban megvalósuló, százezreket segítő segélyprogram támogatóihoz a magyarok is csatlakozhatnak az 1353-as adományvonalon, melyre hívásonként 250 forintjával az elmúlt hat nap alatt már mintegy 6 millió forint érkezett.

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet adománygyűjtése a 11705008-20464565 számlaszámon is folytatódik, utóbbin "Tájfun" megjelöléssel fogadják a felajánlásokat.

A Haiyan tájfun egy hete csapott le a Fülöp-szigetekre, a manilai kormány legfrissebb, szombati összegzése szerint a katasztrófának eddig 3633 halálos áldozata van, az eltűntként nyilvántartottak száma 1179, a sérülteké pedig 12,5 ezer. Az ENSZ szombaton közzétett becslése szerint a tájfun pusztítása 13 millió embert érintett, közülük 1,9 milliót evakuáltak. 2,5 millió embernek továbbra is sürgős élelmiszersegélyre van szüksége.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.