Sokkot kapott az anya

"A kutya megette a kisbabám fejét!" - hat napos volt az újszülött

Sokkos állapotban rohant az utcán az anya és egyre csak azt sikoltozta: "A kutya megette a kisbabám fejét! A kisbabám meghalt!" Az újszülöttet három nappal korábban vitték haza a kórházból a szülei.

2014.02.19 12:29ma.hu

Mindössze hat nappal korábban született, és csak előző hétvégén vitték haza walesi otthonába a kórházból az újszülött Eliza-Mae Martha Mullane-t a szülei, amikor anyját sokkoló látvány fogadta: a család tulajdonában lévő alaszkai malamut annyira összerágta a védekezésre képtelen babát, hogy ő belehalt a sérüléseibe. Sharon John sokkos állapotban rohant végig az utcán, a szomszédok azt mondták, még soha nem láttak hasonlót sem, ahogy kétségbeesetten sikoltozta: "A kutya megette a kisbabám fejét! A kisbabám meghalt!"

Az erős, szánhúzásra termett fajtájú eb néhány hónappal korábban került az otthonukba, amikor az apa, Patrick Mullane egy baráti sörözés közben meghallotta, hogy előző gazdája el akarja pusztítani a kutyát és úgy döntött, megmenti. Magához vette az állatot, és nem is tapasztaltak nála semmiféle furcsa viselkedést, így nem gondolták, hogy árthat a babának. A malamutokat egyébként is békés, gyermekbarát fajtának ismerik.

Fotó: freedigitalphotos.net

Azt azonban csak találgatni lehet, hogy Nisha miken ment keresztül, mielőtt a 33 éves férfi magához vette. A környéket megrázta a hétfői rémálom. "Borzalmas volt. Sharon sokkos állapotban volt és csak sikoltozott" - mondta az egyik szomszéd. A rendőrséget reggel fél 9 körül hívták fel - tudta meg a Daily Mail. A párnak Eliza-Mae volt a harmadik gyermeke az ötéves Harley és a hároméves Lily-Rose mellett. A kicsi múlt szerdán született, és három napot töltött az újszülött osztályon, mielőtt hazaengedték volna a vadonatúj gyerekszobájába.

A szomszédok elmondása szerint a kutya a két nagyobb gyerekkel remekül elvolt és soha nem merült fel semmilyen probléma körülöttük. A házban egyébként egy másik kutya is él, a Roxy nevű terrier. A tragikus eset után a rendőrök nem engedték vissza a házba az anyát, és a nyilatkozatokat is megtiltották nekik, így a helyi sajtó csupán a szomszédok beszámolóira tud hagyatkozni. Nishát a szomszédok gyakorta látták a gyerekekkel játszani, és mint mondják, tényleg birkatürelme volt, békésen tűrte, ahogy két kis játszótársa gyűrte-nyúzta őt. "Egyáltalán nem volt vad kutya" - mondta a 69 éves Ann Williams.

A baba halálának pontos oka mindazonáltal csak a boncolás után derül ki egyértelműen, így többek közt az is, hogy valóban a kutya támadta-e meg és abba halt bele, vagy már nem élt, mikor Nisha elkezdte összeharapdálni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.