Sírógörcsöt kapott a gazdi

Kopaszra nyírta a malamutot, de nem érzi hibásnak magát a kutyafodrász

Heves zokogásban tört ki Nicola Gaynor, amikor férje hazaért a gyönyörű alaszkai malamut fajtájú kutyájukkal, pontosabban azzal, aki valaha gyönyörű volt, de most úgy néz ki, mint "egy frissen nyírt birka".

2013.12.19 10:27ma.hu

Nem csoda, hogy Shiva most kifejezetten szégyenlősen kuporodik össze, talán ő maga is érzi, hogy a gyönyörű bundája egy darabig csak emlék lesz, teste viszont tele van csúnya sebekkel. Pedig a 9 éves alaszkai malamutot gazdái csak egy szokásos vágásra és szárításra adták be a kutyafodrászatba, úgy, ahogy évek óta rendszeresen teszik, és mint a gazdája, a 38 éves Nicola Gaynor mondja, két szépségkezelés között is rendszeresen, hetente ki szokták kefélni a kutya dús szőrét, hogy mindig ápolt és szép maradjon.

Érthető hát, hogy amikor a férje, John Gaynor hazatért a kutyával, Nicola sírógörcsöt kapott a láttán: Shiva szinte teljesen kopaszra volt borotválva, gazdája megfogalmazása szerint viszont most úgy néz ki, mint a lenyírt birkák. Mint kiderült, a brit Great Barrban élő pár kutyáját maga a közeli Amethyst Dog szépségszalon tulajdonosa, Pat Corish csúfította el, aki korábban asztalosként próbált megélni. Nicola szerint a rémisztő sebeket is az ő ténykedése okozta a kutya testén.

Shiva a nyírás előtt

Ám amikor visszament a kutyaszalonba és felelősségre vonta a kontár tulajdonost, ő azzal védekezett, hogy neki is van két alaszkai malamutja, és pontosan tudja, hogyan kell őket gondozni, a sebek pedig egy bőrfertőzés miatt vannak rajta, nem ő vagdosta össze a kutyát. "Képtelen vagyok elhinni, hogy anélkül kopasztotta meg a kutyánkat, hogy azt megbeszélte volna velünk és aztán ilyen állapotban hagyta őt" - panaszkodott az elkeseredett gazdi. "Szemrebbenés nélkül állt, mikor meg akartam ütni, teljesen jól érezte magát a káoszban."

Corish azt magyarázta a nőnek, hogy azért kellett leborotválni Shivát, mert "csapzott volt a szőre" és ezt csak a teljes vágással tudta megszüntetni. "Négy órán át dolgoztunk rajta. És igaz, hogy asztalos az eredeti szakmám, de már öt éve kutyák ápolásával foglalkozom" - mentegetőzött a férfi. "A feleségem tanított be és kutya-elsősegélynyújtásból is képesítést szereztem" - tette hozzá.

A brit állatvédelmi hatóság vizsgálatot indított.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.