7 órás műtéten van túl

Videó! Megmarad Kubica karja!

Megmarad Robert Kubica karja, de egy évbe is beletelhet, amíg teljes értékűen használni tudja - mondta a Forma-1-es lengyel Renault-pilótát megműtő vezető sebész a hétórás vasárnapi operáció után.

2011.02.07 07:40ma.hu; MTI

Kubica egy olaszországi raliversenyen szenvedett súlyos balesetet vasárnap.

A 26 esztendős Kubica a Ronde di Andora elnevezésű viadalon, Genova közelében egy Skoda Fabiát vezetve a cél felé tartott, majd letért az útról és nagy sebességgel egy templom falának ütközött.

A tűzoltók szabadítottak ki a kocsiból, segédpilótája sértetlen maradt.

A szörnyű baleset híre sokkolta a szakmát, Fernando Alonso azonnal a kórházba indult, hogy mindvégig versenyzőtársa mellett legyen.

A szerencsétlenség egyet jelent azzal: a lengyel pilóta kihagyja a jövő heti tesztfutamot a spanyolországi Jerezben, és erősen kétséges, hogy a szezonnyitó Bahrain Nagydíjon ott lesz jövő hónapban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.