Kimarad a szezonnyitó nagydíj

Videó! Alonso Kubica után rohant

Fernando Alonso a Pietra Ligure Szent Korona Kórházba sietett, miután mentőhelikopter szállította el Robert Kubica lengyel Forma-1-es versenyzőt az őt ért baleset helyszínéről.

2011.02.06 20:09ma.hu

Kubicát, aki F1-es karrierje mellett a raliesemények rendszeres résztvevője, légi úton szállították az olaszországi Szent Korona kórházba, ahol órákon át műtötték.

Több, komoly sérülést szenvedett: jobb karja, lába és keze szilánkosra tört, miután nagy sebességgel falnak ütközött az andorai raliversenyen. Segédpilótája, Jakub Gerber sértetlen maradt.

Az orvosok a pilóta jobb karjáért küzdöttek, amputálni nem kellett, de várhatóan csak akkor tudja majd mozgatni, ha sikerül újjáépíteni izmait és szöveteit. A specialista Igor Rossello és a csapat orvosa, Riccardo Ceccarelli később közli majd az eredményeket.

A szörnyű baleset híre sokkolta a szakmát, Fernando Alonso azonnal a kórházba indult, hogy mindvégig versenyzőtársa mellett legyen.

A szerencsétlenség egyet jelent azzal: a lengyel pilóta kihagyja a jövő heti tesztfutamot a spanyolországi Jerezben, és erősen kétséges, hogy a szezonnyitó Bahrain Nagydíjon ott lesz jövő hónapban.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.