A Renault visszavágott a finn "Jégembernek"

Raikkönen végleg kiszáll a száguldó cirkuszból?

Kimi Räikkönen szerdán tiszta vizet öntött a pohárba, és elmondta, egy pillanatra sem gondolta komolyan azt, hogy a Renault versenyzője legyen a 2011-es szezonban.

2010.10.07 12:16f1-live.hu

A francia istálló szerint szó sincs arról, hogy kihasználták volna 2007 világbajnokának a nevét. A csapat főnöke, Eric Boullier nagyon meglepődött Kimi Räikkönen nyilatkozatán. Mint ismeretes Kimi Räikkönen szerdán tiszta vizet öntött a pohárba, és elmondta, egy pillanatra sem gondolta komolyan azt, hogy a Renault versenyzője legyen a 2011-es szezonban. Kimi úgy fogalmazott, 100%, hogy nem lesz jövőre a Renault pilótája.

A franciák Räikkönen nyilatkozatát megelőzően rendre úgy állították be a helyzetet, mintha minden csak rajtuk múlna a szerződtetése, és a finn rájuk vár. Ez nem tetszett a „Jégembernek.”

Most Eric Boullier megszólalt ezzel kapcsolatban Japánban: „A Belga Nagydíj után felvettük a kapcsolatot a menedzserével (Steve Robertson). Tárgyalásokat akartak kezdeményezni velünk, de abban az időben azt mondtuk: „Kérem, várjanak. Igen, nagyon hízelgő volt számunkra az, hogy megkeresett minket, de értékelnünk kell Vitaly (Petrov) helyzetét, a benne rejlő potenciált, és amikor ez megtörténik, vissza fogunk jelezni. Nem volt semmi más.”

„Azóta nem történt semmi, mivel nem döntöttünk Vitaly sorsáról, és nem volt mit mondanunk nekik. Soha nem használtam a médiát, és nem látom ennek az igazi értékét, hogy Kimi érdekelt az ülésünket illetően. Mi lenne ennek a célja?


"A média nagy érdeklődést fordított erre a kapcsolatra. Semmi más nem történt, mint amit mondtam, de a média folyamatosan cikkezett a kapcsolatról, és szerintem Kimi ezek miatt mérges.

Mindvégig tisztességesek és udvariasak voltunk. Igen, hízelgő volt számunkra a megkeresés, de nem mondtam semmi mást. Számomra most világos és egyértelmű a dolog, és ezzel vége is a vitának.”

Nem lehetsz csalódott Kimi véleménye miatt, de nem értem, hogy miért kell agresszívnek lenni, és vádolni valamivel. Soha nem hajszoltam a médiát, hogy elmagyarázzak valamit, mint ezt. Mi csak a kérdésekre válaszoltunk.”

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.