Nagy derültséget okozott

Hihetetlen! Kíváncsi Raikönnen első autójára?

Kimi Räikkönen, a Forma-1 2007-es világbajnoka a verseny előtt a budapesti Andrássy úti TAG Heuer butikban mesélt első autójáról. A közönség nagy derültségére egy újságírói kérdésre derült ki, hogy első autója LADA volt.

2009.07.24 18:30ma.hu

Raikönnen 2002 óta aktívan részt vesz TAG Heuer luxuskarórák és szemüvegek tervezésében - egyebek közt ez indokolja a tegnap esti látogatást.

A neves svájci óragyár felajánlotta, hogy dolgozzon az Avantgárd Szemüveg Projektjükben. "Mivel szeretem a napszemüvegeket, érdekelt a dolog. Bevontak a programba, és újraterveztem azt a TAG Heuer Avantgárd szemüveget, amit 2007-ben viseltem" - mesélte Kimi.

A 2007-es F1-es bajnoki cím megünnepléseképp érkezett az újabb felkérés a TAG Heuer-től egy különleges szemüvegsorozat és egy limitált szériás karóra tervezésére.

"Kifejlesztettünk együtt egy Formula 1-es 44 mm-es órát, a számlapon az aláírásommal. Együtt döntöttük el, milyen a színt, a funkciót adjunk neki, és közösen véglegesítettük azt a limitált kiadást, amit 2008-ban jelentettünk meg - mesélte a Ferrari pilóta. - Ami a szemüvegeket illeti, mindig egy különleges széria tervezése foglalkoztatott, olyan éles hatású dizájn, amit az autóversenyzés és a sebességgel kapcsolatos tapasztalataim is inspiráltak. A TAG Heuer Speedway napszemüveget 2008-ban jelentettük meg."

A "Jégember"-nek egyben hivatalos szponzora is a tekintélyes svájci TAG
Heuer. Kimi 2002 óta tagja a "márkanagykövetek TAG Heuer álomcsapatának", Tiger Woodsal, Maria Sharapovával, és az újonnan érkezett Leonardo DiCaprioval együtt. Sok más F1-es pilóta is kapcsolható ehhez a márkához, mint például Juan-Manuel Fangio, Jo Siffert, Jacky Ickx, Niki Lauda, Alain Prost vagy épp Ayrton Senna, csak hogy párat említsünk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.