Bebiztosították Mogyoródot

Tiltott kéjelgés és alkohol - rengeteg a rendőr a Hungaroringen

Idén is nagy erőkkel és külföldi kollegáik segítségével biztosítják a rendőrök a Formula 1 mogyoródi futamát - értesült a HavariaPress.

2010.07.31 11:24HavariaPress/MTI

A július 29. és augusztus 1. között kerül megrendezésre a Formula 1 25. Magyar Nagydíja a Hungaroringen, melynek biztosításában a rendőrség idén is nagy létszámmal vesz részt. A magyar rendőröket lengyel, román és osztrák rendőrök is segítik, mert tapasztalat alapján a külföldi látogatók örömmel és bizalommal fordulnak saját nemzetük rendőreihez.

A rendőrség kéri a mogyoródi és a környező települések lakóit, hogy a kétnapos rendezvény megnövekedett forgalmát türelemmel és toleranciával fogadják. A versenypálya körüli és az oda vezető utak mindegyikén megállási tilalom lesz érvényben a hétvégén, a szabálytalanul parkoló járműveket a rendőrség elszállíttatja. A helyszínen ideiglenes redőrörs fog üzemelni, az érintett útszakaszokon rendőri irányítással és kihelyezett táblákkal segíti a Pest Megyei Rendőrkapitányság a forgalom zökkenőmentes folyamatosságát.

A hétvégén a következő főbb forgalmi változások lesznek érvényben: Szilasligeten, a József Attila úton egészen a 3-as számú főútig kétirányú forgalom lesz érvényben, de a délutáni órákban (elsősorban szombaton és vasárnap) előfordulhat, hogy csak a versenypálya felől kifelé közlekedhetnek járműveikkel.

Mogyoródon, a Gödöllői úton és a Dózsa György úton – amíg a forgalom engedi – szintén két irányú lesz a forgalom, viszont a Mázsa tértől a Dózsa György út irányába a délelőtti órákban csak a versenypálya felé, délután pedig csak onnan kifelé haladhat a forgalom.

(A versenypályára való gyors kijutást buszjáratok segítik!)

A fenti utakra becsatlakozó utcákban forgalomszervezés nincs! A Kerek tó és a Hungaroring főbejárata közötti úton délelőtt egy irányba - csak a főbejárat felé -, délután pedig szintén egy irányba, a Kerek tó felé lehet majd közlekedni. Az M3-as autópálya 19.200 m/szelvényében lévő ideiglenes kihajtótól a Kerek tóhoz csak egy irányba, befelé lehet közlekedni. Pénteken, szombaton és vasárnap - a futamokat követően – az autópálya felhajtó felé Budapest irányába és az ideiglenes kihajtón keresztül – M3 autópálya Gödöllő csomóponton keresztül -M31- közlekedhetnek Budapest felé.

Az előzetes tervek szerint az M31-es autóút a Forma 1 Magyar Nagydíj előtt átadásra kerül. A nagy vigalmi negyed és a Szilasligeti buszforduló között a forgalom mindvégig kétirányú lesz, viszont a Hungaroring főbejárata és a Szilasligeti buszforduló között, a főbejárat felé (7-es és 6-os kapu felé) egy irányba haladhatnak gépjárműveikkel délután 15.00 óráig, ezt követően pedig a főbejárat irányába lesz egyirányú a forgalom. A versenyt követően a Super Gold belső parkolóból a 7-es kapu és a Hungaroring főbejárata között egy irányban (főbejárat felé) közlekedhetnek, valamint a 6/A kapun keresztül Kerepes-Szilasligeten át a 3-as főút irányába.

A Mogyoród HÉV átjárótól a versenypálya felé, a 2-es kapuig a délelőtti órákban, a délután pedig kifelé szintén egy irányú lesz a forgalom.

A versenyt követően a 8-as és 7-es kapu közötti Gratis 1 parkolóból Csömörön keresztül haladhatnak a főváros irányába.

Rendőri intézkedések a Hungaroringen

Tizenkét személyt állítottak elő a rendőrök pénteken a Hungaroringen, ötöt azért, mert nem tudta igazolni személyazonosságát, hetet pedig bűncselekmény gyanúja miatt - közölte a rendőrség a honlapján szombaton.

Büntető feljelentést két esetben tettek a rendőrök. Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-nek elmondta, hogy egy autóvezetőt kábítószerfogyasztás és -terjesztés gyanúja miatt vonnak felelősségre.

A sofőrt és autójának három utasát azért állították elő a rendőrök, mert a vezető ittas volt, és feltehetően kábítószert is fogyasztott.

Mind a négyüket vér- és vizeletvételre állították elő.

A másik büntetőfeljelentés is egy alkoholt fogyasztó vezető esetében történt, a sofőr ugyanis olyan mértékben volt ittas, ami már kimeríti a bűncselekmény kategóriáját - tájékoztatott a sajtóügyeletes. A rendőrség közleménye szerint pénteken két taxist is előállítottak a Ring területén, a két férfi hamisított, behajtásra feljogosító matricát használt. A lefoglalt bizonyítékok alapján okirathamisítással gyanúsítják őket.

Tiltott kéjelgés miatt fejenként 80 ezer forint pénzbírsággal sújtott két nőt a rendőrség, a lányokat még csütörtök éjjel állították elő, szintén a Hungaroring területén.

A fokozott rendőri jelenlétnek köszönhetően gépkocsilopás, -feltörés eddig nem történt a Hungaroringen.

A Formula-1 Magyar Nagydíj idején - július 29. és augusztus 2. között ideiglenes rendőrőrs működik Mogyoródon, a Hungaroring főbejáratával szemben. Az állampolgárok a helyszínen és telefonon is megtehetik bejelentéseiket, a külföldi vendégek problémáinak kezelésében tolmácsok segítik a rendőröket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.