Hamilton csak a 18. lett

Magyar Nagydíj: fölényben a Red Bull az első szabadedzésen

Hatalmas Red Bull-fölényt hozott a Forma-1-es Magyar Nagydíj pénteki első szabadedzése: az első helyen a német Sebastian Vettel, a másodikon pedig csapattársa, az ausztrál Mark Webber végzett.

2010.07.30 12:28MTI

A harmadik legjobb időt a lengyel Robert Kubica autózta, míg a negyedik a világbajnoki címvédő brit Jenson Button (McLaren) lett.

A vb-pontversenyben éllovas brit Lewis Hamilton (McLaren) csak a 18. helyen végzett, míg a hétszeres világbajnok német Michael Schumacher (Mercedes) a kilencedik lett.

Az egy héttel ezelőtti Német Nagydíjon kettős győzelmet arató Ferrarik nem mentek túl jól, a spanyol Fernando Alonso a hetedik, a brazil Felipe Massa pedig a 12. időt produkálta.

Eredmények:

1. szabadedzés, élcsoport:

1. Sebastian Vettel (német, Red Bull) 1:20.976 p
2. Mark Webber (ausztrál, Red Bull) 1:21.106
3. Robert Kubica (lengyel, Renault) 1:22.072
4. Jenson Button (brit, McLaren) 1:22.444
5. Rubens Barrichello (brazil, Williams) 1:22.601
6. Pedro de la Rosa (spanyol, Sauber) 1:22.764

A további program:

péntek: 2. szabadedzés: 14 ó

szombat: 3. szabadedzés: 11 ó időmérő edzés: 14 ó

vasárnap: Magyar Nagydíj 14 ó

A brit Jenson Button (McLaren Mercedes) versenyez a mogyoródi Hungaroringen - Fotó: MTI

Speciális bázissal vigyáz a Forma 1-en jelenlévőkre az Országos Mentőszolgálat

Nagyszámú szakemberrel és különleges mentő egységekkel vigyáz a mogyoródi Hungaroringen zajló hétvégi Magyar Nagydíj versenyzőire és nézőire az Országos Mentőszolgálat.

Közel 150 munkatárssal, 19 mentőkocsival, két mentőhelikopterrel, két speciális mentő csapattal, hat orvosi gyorsbeavatkozó egységgel, valamint egy belgyógyászati, traumatológiai ellátásra is alkalmas ambulanciával vonult ki az Országos Mentőszolgálat a mogyoródi versenypályára - olvasható az OMSZ közleményében.

A nézőtéri szektorokba telepített mentőegységek tavaly a három versenynapon közel 160 esetben nyújtottak segítséget különféle rosszullétek, sérülések miatt, s most is készen állnak a gyors és szakszerű beavatkozásra. Mint az a közleményből kiderül, noha az elmúlt közel két évtizedben orvosaik és ápolóik nagy gyakorlatot szereztek a Forma 1-es autóverseny speciális mentési feladatainak ellátásában, tudásukról évről évre számot kell adniuk a futamokat megelőző, súlyos balesetet szimuláló tesztvizsgán.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) a csütörtök délutáni mentési gyakorlaton elismerését fejezte ki az OMSZ kiváló szakmai munkájáért - írta Győrfi Pál, hozzátéve: mogyoródi jelenlétük nem gyengíti a mentők alaptevékenységét, a mentési készenlétet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.