Robert tavaly év végén hagyta el a BMW-t

Kubica 2012 év végéig hosszabbított a Renault-val

A Renault F1 Team hivatalosan is bejelentette, hogy 2012 év végéig meghosszabbította Robert Kubica szerződését.

2010.07.09 17:54f1-live.hu

Kubica tavaly év végén elhagyta a BMW-t, miután az úgy döntött, 2010-ben már nem indít csapatot a legnagyobb kategóriában. Robert végül a Renault F1 Team-hez írt alá.

A Renault komoly szerkezeti átalakításokon esett át. Az új autó, az R30 messze versenyképesebb, mint elődje, az R29.

Robert az évadnyitó Bahrain Nagydíjtól eltekintve az összes futamon pontszerzőként ért célba. Ausztráliában és Monacóban még a dobogóra is felállhatott.

Kubica neve több istállónál is felmerült. A sajtó gyakorlatilag már a Ferrarinál látta, Felipe Massa helyén, ám miután a brazil szerződtetését meghosszabbították, ezek a pletykák elhallgattak.

Ezt követően a Red Bull és a Mercedes csapat került előtérbe.

Mint az várható volt, Robert hosszabbított jelenlegi munkaadójával. Kubica új kontraktusa 2012 év végéig szól.

"Számomra nem volt ez egy nehéz döntés. Otthon érzem magam a csapatnál." - nyilatkozta Robert Kubica.
 
"Fontos számomra a megfelelő légkör, a jó emberekből álló csoport, ahol mindenki ugyanabba az irányba húz. Ez az, amit igyekeztünk az elejétől kiépíteni a Renault-val." - tette hozzá Kubica.

"Már nagyon várom az előttem álló kihívásokat. Keményen dolgozunk, és folyatatjuk a fejlesztéseket. A célunk továbbra is az, hogy az élen harcoljunk és ez nem csak az idei szezonra értendő, hanem a 2011-esre is." - zárta le Robert.

A Renault csapatfőnöke, Eric Boullier is boldog.

"Nagyon örülünk, hogy Robert velünk marad az elkövetkezendő két szezonban, és szeretném megköszönni neki a hitet, ami a csapatban mutatott. Az elmúlt hetekben sok pletyka megjelent a sajtóban a jövőjét illetően, mely mutatja, hogy milyen jól is vezetett eddig idén. Nagyon boldogok vagyunk, hogy két éves szerződést köthettünk vele." - mondta Boullier.

"Az elkövetkezendő két évben világos célunk, hogy világbajnokságot nyerjünk. Ehhez szükségünk van egy Robert kaliberű versenyzőre. Olyasvalakire, aki gyors, teljes mértékben elkötelezett és nem követ el hibákat. A 2010-es szezon első felében hibátlan teljesítményt nyújtott. Reméljük, hogy a jövőben nagy dolgokat vihetünk véghez." - tette hozzá a csapatfőnök.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.