A világklasszis poláknak nevezte a lengyel pilótá

Lauda bocsánatot kért Kubica-tól

A háromszoros világbajnok osztrák versenyző bocsánatot kért Robert Kubica-tól, akit egyenes adásban poláknak nevezett.

2010.05.20 15:44f1-live.hu

Lauda Monacóban 15 percet várt a lengyelre versenyzőre, hogy nyilvánosan kérjen elnézést.

A Monacói Nagydíj hétvégéjén kissé elragadta a hév Niki Lauda-t. A német RTL közvetítése során ugyanis ”der Polack” (A Polák) – nak nevezte a lengyel versenyzőt. Ezt sokan rossz néven vették, ugyanis egy lengyel nemzetiségűek poláknak nevezése a Második Világháborúban, a náci Németországban terjedt el.

A háromszoros világbajnok érezte, hogy ”rossz fát tett a tűzre”, különösen úgy, hogy a német RTL gyakorlatilag kötelezte Lauda-t arra, hogy kérjen bocsánatot. A háromszor világbajnok 15 percet várt Kubica-ra a Renault motor home-ja előtt. „El kellett mondanom Robert-nek, hogy nem rosszindulatból mondtam ezt. Csupán nagyon boldog voltam, hogy az első sorba kvalifikálta magát.” – mondta a 60 éves legenda.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.