Vitalij Petrov Robert Kubica társa lesz

A Renaultnál debütál az első orosz Forma-1-es pilóta

Vitalij Petrov az első orosz Forma-1-es pilóta, miután a Renault bejelentette, hogy a 25 esztendős versenyző lesz a lengyel Robert Kubica társa az idei szezonban.

2010.01.31 20:20MTI

Vitalij Petrov az első orosz Forma-1-es pilóta. A Renault bejelentette, hogy a 25 esztendős versenyző lesz a lengyel Robert Kubica társa az idei szezonban.

A pilótapárost a spanyolországi Valenciában mutatták be hivatalosan, ahol leleplezték az új, R30 kódjelű versenyautót.

Petrov 2003-ban kezdte pályafutását a Formula Renault sorozatban, s 2006 óta az F1 előszobájának tekintett GP2-ben versenyzett.

A tavalyi idényben a második helyen végzett a német Nico Hülkenberg mögött, aki szintén 2010-ben mutatkozik be az elitkategóriában, mégpedig a Williams színeiben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.