Ayrton unokaöccse indul

Újabb Senna a láthatáron a Forma-1-ben!

Ismét lesz Senna a Forma-1-ben: a tragikus véget ért Ayrton, a brazilok néhai háromszoros világbajnoka után az unokaöcs, a 26 éves Bruno Senna szerepelhet jövőre az autós gyorsasági versenyzés csúcskategóriájában.

2009.10.31 11:16MTI

Indulását az a szerződés teszi lehetővé, amelyet az F-1-ben jövőre bemutatkozó Campos istálló kötött az újonc pilótával. "A Campos Meta számára rendkívüli megtiszteltetés, hogy a közreműködésével térhet vissza a Senna név a Formula One-ba - fogalmazott a szombati bejelentéskor az új csapat vezetője, Enrique Rodriguez de Castro az idei Forma-1-es vb-sorozat záróviadala, az Abu-Dzabi Nagydíjért zajló vetélkedés időmérő versenye előtt, a GP színhelyén.

- Nem csupán az első spanyol F-1-es team lesz a miénk, hanem az első ibér-amerikai istálló is" - mondta a dél-amerikai pilóta leigazolásáról szólva. Ayrton Senna, minden idők egyik legkiválóbb Forma-1-es versenyzője az 1994-es, San Marinó-i Nagydíjon, Imolában szenvedett halálos kimenetelű balesetet. Unokatestvére eddig alacsonyabb autóverseny-kategóriákban szerepelt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.