Elsüllyed? Alakul a száguldó cirkusz ellenfele

A Forma 1-el párhuzamos bajnokság szerveződik

Spanyol sajtóinformációk szerint a Forma-1 hagyományos csapatai, melyek a költségvetési plafon bevezetése miatt vitában állnak a Nemzetközi Automobil Szövetséggel (FIA), mostantól saját bajnokság létrehozásán munkálkodnak.

2009.06.08 14:03MTI

Az As és a Marca arról írt, hogy "a Forma-1 elsüllyed" és a csapatokat tömörítő szervezet, "a FOTA már egy új sorozat beindításán fáradozik", mivel a tradicionális konstruktőrök úgy ítélik meg, hogy nincs esély kompromisszumos megoldásra, Max Mosley FIA-elnök ugyanis egyre inkább ragaszkodik a költségvetési limithez.

Az As úgy tudja: az új bajnokságban nyolc csapat indulna, egyenként három versenyzővel, Monte-Carlo, Jerez, Indianapolis, Silverstone és Imola pedig máris jelezte érdeklődését. A cikk szerzője még hozzáteszi, hogy olyan kiváló pilóták, mint a spanyol Fernando Alonso, a brit Lewis Hamilton vagy a finn Kimi Räikkönen támogatják a konstruktőröket. A Forma-1-ben jelenleg szereplő csapatok valamennyien leadták a nevezésüket a következő idényre, de feltétellel.

A FOTA azt kérte az FIA-tól, hogy jövő péntekig dőljön el minden lényeges kérdés, leginkább úgy, hogy 2010-ben maradjanak érvényben az idei szabályok, s a Max Mosley által "megálmodott" 40 millió fontos költségvetési limitet csak alapos egyeztetések után vezessék be 2011-ben.

Mosley a héten azt üzente nekik, hogy ha nem felelnek meg a bevezetendő szabályok, csináljanak maguknak saját bajnokságot. A 2010-es idényre a jelenlegiek mellett kilenc további alakulat is jelentkezett. Az indulók listája jövő pénteken válik véglegessé.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.