Leginkább a Nascar-hoz lehet hasonlítani

A Speedcar sorozat is csatlakozna a Forma 1-hez!

Az idén először induló Speedcar sorozat szervező bíznak abban, hogy a következő évben előfutamot rendezhetnek, az Abu Dhabi Nagydíjon, illetve fokozatosan több versenyen is részt vehetnek majd a jövőben.

2008.11.14 15:18f1-live.hu

Az idén először induló Speedcar sorozat szervező bíznak abban, hogy a következő évben előfutamot rendezhetnek, az Abu Dhabi Nagydíjon, illetve fokozatosan több versenyen is részt vehetnek majd a jövőben. A versenysorozat már idén is, több Forma 1-es nagydíjon is jelen volt, Malysia és Bahrain volt a két verseny, ahol megmutatták magukat a nagyvilágnak.

Tárgyalunk a FIA-val, hogy a Forma 1-el közösen versenyezhessünk”- mondta Claudio Berro, a Speedcar sorozat egyik főszervezője. „Ebben az évben két nagydíjon indulhattunk, a következő évben szeretnénk háromra növelni ezt. A Forma 1 és a Speedcar kombinációja nagyon ütőképes lehet.”

A Speedcar sorozatot leginkább a Nascar-hoz lehet hasonlítani, ha az autókat nézzük. Itt azonban minden autó, gumi, benzin, ugyan olyan. A sorozatban egyébként több korábbi Forma 1-es versenyző is versenyez: Johnny Herbert, Jean Alesi, Jacques Villeneuve, Heinz-Harald Frentzen, JJ Lehto vagy éppen Ukyo Katayama.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.