Ha kormányon múlna, nem lenne Forma 1 futam!

Megdöbbentő! Nem rendeznék meg 2012-től a Magyar Nagydíjat

Nem rendeznék meg Magyarországon a Forma-1 Magyar Nagydíjat, ha az a Pénzügyminisztériumon (PM) és az Önkormányzati Minisztériumon múlna - írta a Világgazdaság.

2009.05.27 06:39Világgazdaság

Az újság szerdai számában, a lap birtokába jutott munkaanyagokra hivatkozva írták, hogy a szűkös központi források és az emelkedő jogdíjak miatt nem támogatná a két tárca a nagydíj futamainak megrendezését 2012-2016 között. 

A lap úgy tudja, hogy a forint gyengülése miatt idén az előirányzott 3,14 milliárd forintnál 1,74 milliárddal kerül többe a magyar államnak a futamok megrendezése. Ezt a PM a központi tartalék terhére biztosítja, márcsak azért is, mert a jogdíjat akkor is ki kell fizetni az elkövetkező két évben, ha lemondaná a futamokat. 

Jövőre 22,05 millió dollár a fizetendő összeg, annak kifizetéséhez az önkormányzati tárcának mintegy 2 milliárd forinttal több forrással kellene rendelkeznie a tervezettnél.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.