A fiatal tehettség világbajnok lehet

Schumacher szerint Vettel esélyes a vb-címre

A hétszeres Forma-1-es világbajnok német Michael Schumacher úgy véli, a múlt heti esős Kínai Nagydíjon magabiztosan diadalmaskodó Red Bullos Sebastian Vettelnek nagy esélye van a világbajnoki cím megszerzésére.

2009.04.23 09:19MTI

"Ha reálisan nézzük a helyzetet, valóban küzdhet a végső győzelemért" - mondta Schumacher. - "Öröm látni, ahogyan meghódítja a Forma-1 világát."

Vettel első sikerét még tavaly aratta a Toro Rosso versenyzőjeként, a szintén esős Olasz Nagydíjon, Monzában.

A 40 esztendős Schumacher a megváltozott erőviszonyokról és volt csapata, a Ferrari első három futamon mutatott eredménytelenségéről is beszélt: "A korábbi kis csapatok mostanra már nem is olyan kicsik, felépítették a stratégiájukat, amely kifejezetten versenyképessé tette őket. Nem kérdés, hogy a megfelelő időben le kell állnunk, és inkább a következő szezonra koncentrálni, sőt a hasonló helyzetben lévő gárdáknak is ezt kellene tenniük" - magyarázta a német sztár. - "Ez a szép a Forma-1-ben: bánkódni nincs idő, mindig előre kell nézni."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.