Nagy ígéret a Williams tesztpilótája

A "hihetetlen Hulk" már 2010-től a Williamsben ülne

Nico Hülkenberg az egyik legnagyobb tehetségnek tartott német fiatal. Tervei szerint 2010-ben már a Williamsben versenyezne.

2009.02.24 11:59f1-live.hu

„Amikor a Formula BMW-ben kezdtem Josef Kaufmann-nal, akkor az egy nagyon sikeres év volt. Nagyon sikeres csapat, egy sikeres éve.”- kezdte „Hulk”.

„2006-ban a Német Forma-3-as sorozatban maradtunk Joseffel. Az már egy elég kemény év volt, minden szempontból. Azt kell mondjam, hogy szerintem ez volt a pályafutásom eddigi legnehezebb idénye. Nem volt elég ütőképes az autónk és csak szenvedtünk. Azóta mindig jó csapatokban, autókban ülhettem, amit a jó döntéseknek is köszönhetek.”

A fiatal német az A1 GP történetének legsikeresebb versenyzője, ez is lehetett az ok arra, hogy felhívta magára Michael Schumacher menedzserének, Willi Webernek a figyelmét.

„Nem azért versenyeztem ott, hogy minél több pontot szerezzek, vagy minél többet nyerjek, vagy, hogy történelmet írjak. A cél az volt, hogy jó versenyeink legyenek és megnyerjük a bajnokságot. Az A1 GP sokat tanított nekem.”

Willi Weber szerint Hülkenberg nagyon hasonlít a fiatal Michael Schumacherre. Weber szerint a Williams tesztversenyzője már készen áll arra, hogy a Forma-1-ben is versenyezzen. Hülkenberg persze visszafogottabb, ám mégis magabiztos.

„A motorsportban mindig bizonyítani kell ahhoz, hogy új embereknek felhívd a figyelmét. Már amikor elkezdtem az autóversenyzést akkor biztos voltam benne, hogy egy nap a Forma-1-be szeretnék kerülni. Talán ha lesz idén egy jó idényem a GP2-ben, akkor lehetőséget kaphatok jövőre a Williamsnél.”- zárta le Hülkenberg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.