Költségkímélő teszt

A Williams spórol, nem megy Bahreinbe!

A Williams istálló nem követi a Toyotát, a Ferrarit és a BMW-Saubert Közel-Keletre, inkább marad Európában. A csapat ezzel a húzással nem kevés pénzt spórol meg.

2009.02.04 11:31f1-live.hu

A Williams a Renault-hoz hasonlóan Portugáliában, Portimao-ban mutatta be idei specifikációjú versenygépét a nagyközönség előtt. Az FW31 névre hallgató autó bíztató teljesítményt nyújtott, és különösebb technikai probléma nélkül befejezte a portugál tesztet. A teszt annak ellenére pozitív volt, hogy csak egy nap volt olyan, amikor nem esett az eső.

A következő megmérettetés ebben a hónapban Spanyolországban, és a Közel-Keleten lesz. Jerezben három (Williams, Red Bull-Racing, Renault), és Bahreinben (Toyota, Ferrari, BMW-Sauber) szintén három istálló fog tesztelni.

A jövő hét elején kezdődő tesztek igazi nyertesei a Bahreinben körözgető csapatok lehetnek, hiszen az előzetes időjárás-jelentés szerint eső várható Spanyolország egész területén. Addig Bahreinben csak az erős széllökésektől lehet maximum tartani.

Mindezek ellenére a Williams a technikai igazgatója, Sam Michael nem hajlandó kiutaztatni csapatát: „Soha nem teszteltünk Bahrain-be, mert ez 300,000 font különbséget jelent. Ez nem valami költséghatékony megoldás. Az időjárásnak nincs hatása a fejlesztésre, csak a beállításokra. Rossz idő esetén nehezebben tudunk haladni. Nem aggódunk emiatt, sok fontos információra fogunk még szert tenni.” – mondta Sam Michael.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.