Forma-1

Alonso megfelelt az orvosi vizsgálaton: rajthoz állhat Sepangban

A kétszeres világbajnok versenyző február 22-én, a barcelonai gyakorláson a falnak csapódott és agyrázkódást szenvedett, majd orvosai tanácsára kihagyta az idénynyitó ausztrál GP-t.

2015.03.26 11:29MTI
freedigitalphotos.net/Victor Habbick

Megfelelt az orvosi vizsgálaton és így rajthoz állhat a hétvégi Forma-1-es Malajziai Nagydíjon Fernando Alonso, a McLaren spanyol pilótája, aki február végén tesztelés közben szenvedett balesetet.

A kétszeres világbajnok versenyző február 22-én, a barcelonai gyakorláson a falnak csapódott és agyrázkódást szenvedett, majd orvosai tanácsára kihagyta az idénynyitó ausztrál GP-t.

Az idei évtől Honda-motorokat használó McLaren gyenge teljesítményt nyújtott Melbourne-ben: az Alonsót helyettesítő dán Kevin Magnussen autója a bemelegítő körben műszaki hiba miatt megállt, a brit Jenson Button pedig 11. lett úgy, hogy a győztes Lewis Hamilton (Mercedes) kétszer körözte le.

"Folyamatosan edzettem az elmúlt hetekben, készen állok a küzdelemre, s bár nehéz hétvége vár ránk, nagyon várom, hogy végre versenykörülmények között is beülhessek az autóba" - mondta Alonso, s hozzátette, tisztában vannak vele, hogy sok munka vár még rájuk, de Button melbourne-i eredménye a megbízhatóság és a fontos adatok összegyűjtése szempontjából bíztató.

A Malajziai Nagydíj időmérő edzését szombaton - magyar idő szerint - 10 órakor rendezik, a futamra vasárnap 9 órától kerül sor.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.