Forma1 tesztnap

Alonso bukott, de úgy tűnik, rendben van

Baleset borzolta a kedélyeket a spanyolországi teszt utolsó napján. A McLarennel bukó Fernando Alonso a hírek szerint rendben van, ám elővigyázatosságból kivizsgálásokra vitték.

2015.02.22 15:21ma.hu
Twitter/A_Mendez

Fernando Alonso balesete miatt 8 perccel korábban leintették a tesztnap első félidejét. Mivel a spanyol versenyző a pálya 3-as és 4-es kanyarjai között, az újságírók által figyelt pályakamerák látóterén kívül ütközött a falnak, elsőre meglehetős tanácstalanság lett úrrá a sajtóközpontban - írja a telesport.hu.

Később a pálya részéről hivatalos információ is érkezett. A spanyolok előbb azt írták, Alonso "rendben és tudatánál van". Később kiderült, a pályakórházba vitték kivizsgálásra, majd pár perccel ezután már arról szóltak a hírek, hogy mentőhelikopterrel egy közeli kórházba szállították, ahol tovább vizsgálatoknak vetik alá - elővigyázatosságból.

Sebastian Vettel szerint, aki Alonso mögött haladt, a McLaren versenyzője többször nekiütődött a falnak. "Eléggé furcsa volt" - mondta a német pilóta.

Alonso beszélt és tudatánál volt az ütközés után, de mivel zavartnak tűnt, nyugtatókat adtak neki.

A McLaren egyelőre nem adott ki hivatalos értesítést.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.